MÂNDRU PARTICIPANT LA OLIMPIADELE K

marți, 3 mai 2016

Despre Program

OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Competiția a fost deschisă tuturor instituţiilor de învăţământ public din România: grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee. Programul s-a desfăşurat pe teritoriul României şi a fost organizat online pe site-ul www.olimpiadelek.ro, în perioada 15 Septembrie – 29 Februarie 2016 (inclusiv).

Despre Școala de Valori
Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, ne propunem să construim caractere puternice pentru viitor.




Despre Kaufland România SCS
Suntem de 10 ani pe piaţa din România, iar angajamentul față de oameni, societate și mediu este un aspect esențial pentru noi. Înțelegem nevoile societății și susținem comunitatea în mijlocul căreia activăm. În spiritul responsabilității, punem accentul pe educație, promovăm o viață echilibrată, întreprindem activități ecologice și sociale. Prin acest proiect dorim crearea unei atmosfere de colaborare între dascăli și elevii lor, cu scopul comun de a realiza proiecte frumoase în școală.

Avem Convingerea că Educația Reprezintă Baza Societății
Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim copiilor acces la educație. Ea deschide minți, drumuri și le oferă șansa de a crea o societate sănătoasă.

Entuziast, distractiv şi educativ
Acestea sunt cele trei atribute esențiale ale unei olimpiade altfel: Olimpiadele Kaufland. Aproape de final acțiunea numără peste 1300 de școli implicate și peste 40000 de activități extrașcolare desfășurate de elevi cu dascălii lor. Vorbim de muncă în echipă, creativitate, seriozitate, mobilizare socială și viziune dovedite de o întreagă generație de elevi împreună cu profesorii lor. Cine a participat la Olimpiadele Kaufland știe ce emoții se ascund în spatele fiecărui proiect și cât de important este să te dedici 100% în atingerea unui obiectiv social. De aceea, cel mai bine ne spun participanții cum a fost, iar atmosfera se simte cel mai frumos din poze.
Sursa: http://www.olimpiadelek.ro/

Ce am făcut noi – Grădiniţa Căsuţa fermecată” Luduş?

Deşi ne-am înscris în acest proiect doar în 27 noiembrie 2015, abia la două luni şi jumătate  după data de start a programului, grădiniţa noastră a reuşit să surmonteze decalajul printr-o mobilizare exemplară a tuturor participanţilor: coordonatori, cadre didactice, copii, părinţi, colaboratori. Activităţile desfăşurate cu preşcolarii noştri s-au înscris în cadrul activităţilor extracurriculare şi au contribuit din plin la dezvoltarea spiritului de echipă, au stimulat creativitatea (atât a preşcolarilor cât şi a cadrelor didactice implicate), competitivitatea, au dus la întărirea relaţiei educatoare – preşcolar, a relaţiei grădiniţă – comunitate. De asemenea, datorită calendarului încărcat şi a diversităţii activităţilor desfăşurate pe parcursul acestui adevărat maraton al cunoaşterii, cadrele didactice de la grădiniţa noastră au demonstrat încă odată capacitatea de organizare, de muncă susţinută într-un ritm alert, cu păstrarea calităţii actului educativ, fără neglijarea activităţilor cuprinse în curriculum. Fiind vorba de o competiţie, fair-play-ul a fost una din lecţiile” însuşite de toţi participanţii.
Grădiniţa “Căsuţa fermecată” Luduş a participat la Olimpiadele Kaufland cu 108 activităţi în perioada 10.12.2015 – 26.02.2016. Din acestea, 104 au fost validate. Dorind să acoperim o cât mai largă arie de cunoaştere şi dezvoltare a preşcolarilor, am înscris şi desfăşurat activităţi din toate categoriile propuse de organizatorii acestui proiect:
Ø  Mediu – Ecologizare, plantare, eco-bricolaj, reciclare deşeuri, protejarea resurselor, reciclare selective;
Ø  Sport şi sănătate – Competiţii sportive, stil de viaţă activ, sport şi nutriţie, pacheţelul sănătos, cumpărături inteligente, dinţi frumoşi şi sănătoşi;
Ø  Creativitate şi tradiţii – Expoziţii interne, dans şi muzică, creaţii literare, design vestimentar, teatru, tradiţii;
Ø  Ştiinţă, cultură, educaţie – Invenții (Proiecte inovative /Soluții), civilizați în trafic, prim-ajutor, orientare profesională, vizite informative, vizite culturale, educaţie financiară, internet, estetică urbană.








Fiecare activitate s-a desfăşurat conform programului stabilit şi a avut la bază un proiect prin care s-a descris modul de desfăşurare, felul în care s-au distrat copiii şi rezultatele obţinute.
Toate activităţile au necesitat un timp de pregătire, de planificare, de procurare a materialelor didactice, iar după desfăşurarea lor, sortarea, prelucrarea şi publicarea pe site-ul www.olimpiadelek.ro a materialelor care să ateste desfăşurarea conform regulamentului impus şi asumat.
La ediţia din acest an şcolar, au participat un număr de 1190 de instituţii şcolare din întreaga ţară, iar numărul de ore petrecute de elevii / preşcolarii angajați în activități extrașcolare au însumeat mai bine de 57.474 de ore.
Din numărul total de puncte posibile – 7800, grădiniţa noastră a obţinut 7440, situându-se pe locul 166 din 1190 de instituţii şcolare, fiind foarte aproape de un loc ce ar fi putut asigura un premiu de 20.000 de euro (7680 puncte). Totodată, grădiniţa noastră a ocupat locul 12 din 167 de grădiniţe participante, iar la nivel judeţean, locul 10 din 37 de instituţii participante, respectiv, locul 1 din 3 grădiniţe înscrise.
Mulţumesc pe această cale tuturor persoanelor implicate – cadre didactice (Beian Adriana, Bica Iulia, Botezan Kinga, Coman Dorina, Fărcaş Andrea, Haţegan Olivia, Ogrean Mihaela, Oltean Ileana, Pop Dana, Rusu Diana, Szasz Petruţa, Urcan Carmen), personal nedidactic, copii, părinţi, colaboratori, pentru aportul adus de fiecare la reuşita acestor activităţi.



Activităţile desfăşurate cu preşcolarii noştri pot fi vizualizate aici: 
http://www.olimpiadelek.ro/participanti/proiecte-scoala/6297-gradinita-casuta-fermecata

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP