CUM SA II INTELEGEM SI SA II SPRIJINIM PE PARINTI, ASTAZI

duminică, 12 iulie 2015

“ Trebuie abandonată  imaginea  familiei  « inadecavate »  sau « disfuncţionale »,  ȋn  măsura  ȋn  care fiecare familie posedă resurse potenţiale care pot fi  dezvoltate. Această atitudine are avantajul de a promova competenţe. Pentru acest motiv specialistul care lucrează cu părinţii trebuie să fie conştient că rolul prioritar nu este acela de a transmite cunoştinţe ci de a ajuta persoanele să dea ce au mai bun ȋn ele (…) “ (Catarsi, 2003 et 2008)…
Relaţia între grădiniţă şi familie (una din cele mai importante verigi din lanţul” dezvoltării armonioase şi a reuşitei copilului),  diferenţa dintre “educaţie” şi “buna educaţie”, competenţele şi postura profesioniştilor în relaţia cu familia, nevoile, elementele care pot ajuta ȋn acompanierea părinţilor, sunt câteva din temele abordate şi aprofundate în cadrul seminarului „Cum să îi înțelegem și să îi sprijinim pe părinți, astăzi”, organizat de Fundația Copiii Noștri în colaborare cu Formation de Parents – CH.

Alături de d-na Martha Iliescu, preşedinte Fundaţia Copiii Noştri
În perioada 07 - 11 iulie 2015, am avut deosebita plăcere de a participa la acest seminar, alături de oameni minunaţi – formatori şi cadre didactice. Temele abordate, discuţiile, schimbul de experienţă, reflecţiile asupra proiectului de îmbunătăţire a politicii naţionale în domeniul educaţiei, promovat de Fundaţia Copiii noştri în parteneriat cu MECS şi în colaborare cu UNICEF România, au constituit un bun prilej de aprofundare a cunoştinţelor din domeniul educaţiei preşcolare şi de descoperire a unor noi oportunităţi în domeniul educaţiei parentale.

Alături de d-nele Gabrielle Heller şi Viviane Fenter
Prin grija organizatorilor (doamnele Martha Iliescu - preşedinte, Adina Ovedenie - responsabil financiar şi Livia Nicoleta Dudău - asistent proiect, Fundaţia Copiii Noştri), alături de noi s-au aflat şi doamnele Gabrielle Heller, animatoare a grupului de părinţi şi membru al comitetului elveţian de Formare a Părinţilor CH şi Viviane Fenter, secretarul romand al asociaţiei Formarea Părinţilor CH care ne-au împărtăşit câteva din practicile elveţiene în domeniul educaţiei parentale.

În curtea Pensiunii Andreea - Băişoara


1 comentarii:

liliana,  12 iulie 2015, 15:41  

A fost o initiativa deodebita ,felicitari fondatorilor si mult succes mai departe !Ne am simtit minunat intr un cadru natural mirific si in preajma unor persoane remarcabile!!!

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP