PRIMII PASI IN LUMEA CARTILOR

duminică, 28 noiembrie 2010

"Carte frumoasă cinste cui te-a scris
Încet gândită, gingaş cumpănită;
Eşti ca o floare, anume înflorită
Mâinilor mele, care te-au deschis."
                                           TUDOR ARGHEZI
 
Ce dar mai minunat se poate oferi unui copil decât acela de a-l învăţa să citească? Potrivite cu talent, cuvintele dintr-o carte ne ajută să înţelegem, să descoperim, să ne imaginăm, să gândim mai mult, să ne îmbogăţim mintea şi sufletul, ca mai apoi să ne putem croi propriul drum în viaţă. Grădiniţa este cu certitudine primul loc al întâlniri cu lumea minunată a cărţilor. Aici sunt încurajate, stimulate şi se manifestă primele experienţe ale copilului în domeniul cititului şi scrisului. Când copiilor li se citeşte regulat, când au ocazia să răsfoiască singuri cărţi, nu există nici o îndoială că vor reuşi să înveţe să scrie şi să citească mai uşor.

Curiozitatea este una din trăsăturile specifice vârstei şi de aceea, educatoarea trebuie să găsească mereu cele mai bune şi accesibile mijoace de a o întreţine. Călăuzirea paşilor copiilor spre noianul de cărţi ce stau la îndemâna lor în vederea formării şi dezvoltării intelectuale constituie scopul principal al Proiectului de parteneriat educaţional cu Biblioteca Orăşenească Luduş. Una din activităţile cuprinse în acest parteneriat este şi vizita la bibliotecă. Din partea acestei instituţii am avut alături de noi pe inimoasele doamne bibliotecare Adela Cazacu ( bibliotecar responsabil ), Mariana Dancea şi Angela Totu, care au condus copiii pe "străzile" bibliotecii, unde fiecare "casă" avea un număr ( iniţialele autorului ) după care poţi ajunge cu uşurinţă şi precizie la orice "destinaţie". Copiii au putut afla că orice carte poate fi un prieten de nădejde, călăuzitor al drumurilor noastre în viaţă.
Pentru a ne transmite şi din experienţa lor, ni s-au alăturat şi alţi parteneri ai noştri, elevii clasei I C de la Şcoala Generală "Ioan Vlăduţiu" din Luduş, însoţiţi de doamna învaţătoare Dorina Dobrău.
Iată câteva instantanee surprinse pe parcursul vizitei noastre la bibliotecă:






















6 comentarii:

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING 28 noiembrie 2010 la 19:33  

O actiune extraordinara!Noi nu avem posibilitatea de a merge la o biblioteca pentru ca in satul repectiv nu exista asa ceva.
Poate vom face o excursie la primavara la o bibliteca din orasul Valenii de Munte-este cel mai apropiat.

carmen 28 noiembrie 2010 la 20:34  

@miki:
Da...e un impediment care nu tine de vointa ta. Noi beneficiem de existenta acestei biblioteci si profitam cu fiecare generatie de copii.
Ideea cu excursia e foarte buna si nu trebuie ratata! Excursiile tematice sunt deosebit de benefice pentru copii. Mai ramane problema financiara, dar cu putin noroc se poate rezolva si asta...
Va pup si va urez succes in tot ceea ce faceti!

angi 28 noiembrie 2010 la 21:59  

Sigur n-a fost un timp pierdut,iar roadele se vor culege mai tarziu.
Spor mult sa aveti in toate activitatile voastre interesante!

carmen 29 noiembrie 2010 la 10:48  

@angi:
E un gand care ne tine conectati in prezent, cu privirea mereu indreptata spre viitor!
Multumesc! La fel si voua!!!

Gyerko Szabolcs- Laszlo 9 decembrie 2010 la 22:54  

Acum cred ca este aproape vital sa se promoveze cititul, sa se promoveze carti, pentru ca in ziua de azi, nu se citeste aproape deloc, tinerii fiind atrasi din ce in ce mai mult de alte ocupatii.....si asta se vede.....

carmen 10 decembrie 2010 la 15:22  

@Gyerko:
Citez din articol: "...Grădiniţa este cu certitudine primul loc al întâlnirii cu lumea minunată a cărţilor...". Ar fi bine sa nu ramana si ultimul...
Multumesc de trecere!

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP