PRESCOLARII MEI sI MUZEUL ETNOGRAFIC "GRADINA POVESTILOR" din LUDUS

duminică, 3 aprilie 2011

Dacă nu cu mult timp în urmă, în cadrul proiectului tematic " Pe urmele lui Creangă " - cel mai frumos mărţişor dăruit vreodată românilor, am pătruns în lumea minunată a poveştilor marelui povestitor Ion creangă, am făcut cunoştinţă cu viaţa şi opera sa, vineri - 1 aprilie 2011 - am poposit în " GRĂDINA POVEŞTILOR ", un mini-muzeu etnografic înfiinţat la Grupul Şcolar Industrial Luduş.
Aici am fost întâmpinaţi cu căldură de elevi ai acestui liceu, care - îmbrăcaţi în costume populare româneşti - ne-au fost gazde minunate şi ghizi foarte bine pregătiţi.
Am avut ocazia să admirăm o colecţie de lucruri vechi, tradiţionale: costume populare, icoane pictate pe sticlă, oale de lut, vase pictate manual, e evanghelie copertată în argint ( din 1918 ) şi un ceaslov vechi din1868. De asemenea, în cadrul muzeului sunt organizate expoziţii cu ţesături tradiţionale, unelte din războiul de ţesut, o expoziţie a mâncărurilor tradiţionale, precum şi un colţişor din casa memorială a lui Ion Creangă.
Dacă până acum, copiii au văzut aceste lucruri doar în fotografii sau numai au auzit de ele, acum au avut ocazia să descopere " pe viu " multe dintre obiceiurile, tradiţiile acelor vremuri.
Copiii au fost încântaţi de vizita făcută, şi cu siguranţă au avut ce povesti părinţilor, prietenilor!
Felicitări celor care s-au implicat în realizarea acestui muzeu ( amănunte aici ).
Şi acum, haideţi cu noi la muzeu:


















3 comentarii:

Oigen 9 aprilie 2011 la 21:12  

Bună. Sunt administratorul blogului http://oigenz-world.blogspot Am ajuns pe blog la tine şi mi-a plăcut cum arată şi ce scrii. Aş fi încantat dacă ai accepta să ne adăugăm în Blogroll reciproc. Nu o fac doar de dragul artei, obişnuiesc să-mi citesc blogroll-ul pentru că în el se află blogări mai "grei" sau mai "uşori", dar care scriu frumos şi merită cu toţii citiţi. Dacă accepţi propunerea mea, anunţă-mă printr-un comentariu la mine pe blog sau printr-un mail la oigen11@gmail.com ! Dacă nu doreşti ignoră mesajul şi acceptă-mi te rog scuzele pentru deranj. Cu respect, Şotropa Eugen

Oigen 10 aprilie 2011 la 23:46  

Ontopic: Eu unul aş fi foarte fericit dacă în timpul anilor mei de gimnaziu sau liceu aş fi avut activităţi atât de frumoase şi interesante. Ce să zic, la mai multe şi cât mai multe poze.
Offtopic: @Carmen e foarte ok. Am făcut şi eu acelaşi lucru. O seară bună şi spor în toate în săptămâna ce vine

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP