OUL SACRU

duminică, 5 mai 2013


Săptămâna Mare, ultima săptămână a Postului Paştelui, numită şi Săptămâna Patimilor,  are menirea de a pregăti credincioşii pentru Înviere. Pentru a simţi bucuria pascală trebuie să ne pregătim în această săptămână atât sufletul, cât şi trupul. După cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, bucuria lui Dumnezeu se revarsă şi peste cel care a venit abia în ceasul al unsprezecelea ca şi peste cel care a venit încă din ceasul întâi la Hristos.
Luni, in Săptămâna Patimilor, se face pomenire printre altele şi de smochinul neroditor, blestemat de Hristos să se usuce pentru că nu avea rod. E o pilda dată omului, din care trebuie sa reţină, că Dumnezeu este atât iubire cât şi dreptate. Deci, la judecata de apoi, El nu doar va răsplati, ci va şi pedepsi pe cei ce nu au rodit. 
Preşcolarii grupelor mici “A” şi “B” ( grupa “grupa “Albinuţelor” şi grupa “Prichindeilor”) de la grădiniţa CĂSUŢA FERMECATĂ din Luduş, îndrumaţi de doamnele educatoare Livia Fărcaş, Kinga Botezan, Iulia Bica şi Carmen Petac, au marcat începutul Săptămânii Mari printr-o abordare integrată a activităţilor de la grupă, însufleţiţi şi de calitatea de participanţi la proiectul educaţional „Schimb de experienţă educaţional cultural: Educaţie prin cultură-Prieteni fără frontiere” –  proiect cultural-artistic bazat pe schimburi de experiență în cadrul unor workshop-uri, iniţiat de un colectiv inimos de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 10 din Târgu-Mureş ( doamnele educatoare Sanda Cerghizan, Livia Buzilă, Alexandra Baciu, Fănuţa-Sorana Crişan şi doamna director Mariana Ignat ).

Etapa a II-a a proiectului a avut finalizarea marţi – 30.04.2013, în cadrul workshop-ului organizat la Muzeul de Artă şi Ştiinţe ale Naturii din Târgu-Mureş, la care grădiniţa noastră a fost reprezentată de două fetiţe din grupa mică – Ariana Pop şi Sabina Cormoş, însoţite de doamnele educatoare Iulia Bica, Kinga Botezan şi Carmen Petac. Aici, prin implementarea unei noi metode de învăţare interactivă – metoda Zig-zag. Copiii au reconstituit "Povestea Iepuraşului de Paşti" după care au încondeiat ouă prin diferite tehnici de lucru, timp în care doamnele educatoare au participat la lectoratul susţinut de artistul plastic Vasile Mureşan şi muzeograful Livia Marc.



“Delegaţia” luduşeană a avut şi misiunea transmiterii şi prezentării lucrărilor realizate de preşcolarii grădiniţei “CĂSUŢA FERMECATĂ” cu prilejul desfăşurării activităţii integrate “OUL SACRU” din prima zi a Săptămânii Patimilor. Activitatea integrată a urmărit dezvoltarea capacităţii copiilor de a asculta o poveste, de a transpune gânduri, semnificaţii prin limbajul artistic specific vârstei, creativitatea şi gândirea liberă, consolidarea muncii atât  individual, cât şi în echipă, utilizându-şi abilităţile practice şi artistico-plastice. Activitatea a integrat mai multe domenii de cunoaştere prevăzute în Curriculum pentru învăţământul preşcolar: educaţia religioasă, activitatea artistico-plastică, activitatea practică, mijloacele de realizare fiind povestirea educatoarei, desenul, pictura, încondeierea, colajul, iar metodele şi procedeele utilizate fiind problematizarea, diamantul, conversaţia, povestirea, surpriza, observaţia, explicaţia, exerciţiul, posterul.









































Hristos a Înviat! Ce vorba Sfântă!
Îţi simţi de lacrimi calde ochii uzi
Şi-n suflet parcă serafimii-ţi cântă
De câte ori creştine o auzi."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP