SURPRIZA PENTRU PRESCOLARII DE LA CASUTA FERMECATA DIN LUDUS

luni, 3 iunie 2013

"Dragi copii, dragi părinţi, stimate colege şi stimaţi invitaţi, vă spun tuturor astăzi, în această frumoasă zi de vară un bun venit în grădiniţa noastră! Ce poate fi mai plăcut decât să te bucuri de prieteni – prezenţi într-un număr atât de mare, de soare, de natură, de chipurile senine ale copiilor, de freamătul şi zâmbetul lor. Şi pentru că sâmbătă a fost Ziua voastră, copii, a fost 1 iunie, permiteţi-mi să vă adresez încă odată un sincer şi călduros “La mulţi ani fericiţi cu sănătate!”, “La mulţi ani, Copilărie!”."
...Aşa a început astăzi festivitatea de inaugurare a parcului de joacă de la Grădiniţa "Căsuţa fermecată" din Luduş. În această frumoasă zi de început de vară am avut alături de noi pe primarul oraşului nostru, domnul Cristian Ioan Moldovan, pe Liviu Botezan – consilier al primarului şi membru în Consiliul de Administraţie al grădiniţei, pe domnul inginer Ioan Armeneneanu – directorul S.C. TEREOS – ZAHĂRUL S.A. Luduş, pe domnul Sorinel Tripon - administratorul oraşului Luduş şi pe Părintele Ilie Dăianu - preot la Biserica Sfântul Vasile cel Mare din Luduş.




Jocul este frumuseţea copilăriei, este expresia vieţii în sine, la fel şi petrecerea a cât mai mult timp în aer liber. Privat de aceste lucruri copilul se va ofili ca o floare tăiată de pe lujerul ei. Nu avem pretenţia că putem schimba total lumea în care trăim, mentalităţi sau piedici retrograde, dar putem încerca să găsim soluţii pentru o îmbunătăţire continuă a mediului în care trăim, în care ne desfăşurăm activitatea, mai ales dacă în discuţie intră sănătatea şi dezvoltarea copiilor noştri.
Una dintre problemele cheie ale grădiniţei este asigurarea accesului la un învăţământ de calitate, în condiţii moderne şi atractive.
Identificând nevoile educaţionale, pornind de la necesităţile stringente pentru dezvoltarea armonioasă din punct de vedere fizic şi psihic al copiilor, ne-am propus să transformăm generosul spaţiu al curţii grădiniţei noastre într-un tărâm al jocului, al bunei dispoziţii, al recreerii atât de necesare copiilor.
Am identificat diferite surse de finanţare, îndreptându-ne în primul rând atenţia spre principalul nostru ordonator de credite – Primăria oraşului Luduş, către care am înaintat un proiect de buget ce cuprindea şi o astfel de investiţie. Dând dovadă de înţelegere şi cunoaştere a necesităţilor copiilor şi pornind de la premisa că investiţia făcută acum în copii înseamnă costuri sociale mai reduse pentru societate în viitor, cu toate greutăţile şi lipsurile bugetare, prin amabilitatea şi deschiderea către copii a domnului primar Cristian Moldovan, ne-a fost alocată generoasa sumă de 14.000 lei pentru realizarea unei astfel de investiţii.
Dorind să realizăm o dotare corespunzătoare atât din punct de vedere al utilităţii, al ocupării ergonomice a spaţiului, cât şi din punct de vedere al securităţii copiilor şi ţinând cont de faptul că grădiniţa noastră este frecventată de 150 de copii, fondurile alocate de Primărie au fost completate cu o sponsorizare obţinută prin amabilitatea şi generozitatea domnului inginer Ioan Armeneanu – directorul fabricii de zahăr S.C. TEREOS – ZAHĂRUL Luduş S.A., costurile amenajării spaţiului de joacă ridicându-se la 21.000 lei. Din toate ofertele existente pentru amenajarea unor astfel de locuri de joacă, am ales varianta cea mai optimă, atât din punct de vedere al securităţii copiilor, al esteticii, funcţionalităţii şi durabilităţii, cât şi a costurilor. Colaborarea cu firma importatoare de ansambluri de joacă pentru copii, S.C. Loftrek S.R.L. cu sediul în Baia Mare, a fost de bun augur pentru ceea ce ne-am propus să realizăm în această etapă de modernizare a grădiniţei noastre.
Deosebita noastră recunoştinţă se îndreaptă şi astăzi către domnul primar Cristian Ioan Moldovan şi către domnul director Ioan Armeneanu! Vă mulţumim încă odată pentru tot sprijinul acordat şi sperăm ca şi pe viitor să reuşiţi, fiind cunoscute abilităţile dumneavoastră manageriale, să ne ajutaţi – atât cât vremurile în care trăim o să ne permită – să continuăm împreună acest demers de îmbunătăţire a calităţii mediului în care copiii, nepoţii noştri se dezvoltă, cresc, învaţă de devină membri de nădejde ai societăţii, ai comunităţii noastre.
De asemenea, mulţumiri aducem şi personalului ADP Luduş, pentru receptivitate şi pentru ajutorul dat la completarea acestui loc de recreere cu băncile necesare momentelor de odihnă şi cu amenajarea unei noi gropi de nisip.
Sunt convinsă că, odată cu amenajarea şi darea în folosinţă a acestui minunat spaţiu de joacă, se va produce o schimbare în bine în viaţa grădiniţei noastre, dezvoltându-se şi pe această cale prestigiul şi poziţia unităţii noastre printre cele mai valoroase unităţi şcolare din judeţ!
În cuvântul său, principalul artizan al acestei atât de necesare lucrări, domnul primar Cristian Ioan Moldovan a dorit să puncteze faptul că "...investind în generaţia tânără şi foarte tânără a acestei ţări, investim în viitorul României...", iar referitor la rolul nostru, al cadrelor didactice, "...dumneavoastră contribuiţi la formarea celor "şapte ani de acasă", care nu se formează, de multe ori din păcate, în fiecare familie şi de aceea rolul dumneavoastră este cu atât mai mare..." .
Domnul inginer Ioan Armeneanu, a dorit să adreseze şi dânsul câteva cuvinte celor prezenţi, evocând  momentele grele de început ale funcţionării grădiniţei noastre, din anul 1976 şi a apreciat strădania tuturor factorilor decizionali pentru crearea unor condiţii optime de învăţământ. Mai în glumă, mai în serios, domnul director a adresat şi un îndemn mamelor: "...mamelor, faceţi copii, pentru că România are viitor!". Pe această cale, îi urăm şi noi domnului director Ioan Armeneanu multă sănătate şi un sincer "La mulţi ani!", astăzi dânsul aniversându-şi o frumoasă vârstă.


Aşadar, balansoarele, leagănele, turnuleţele, topoganele, terenul de sport, groapa de nisip, aparţin copiilor din Grădiniţa "Căsuţa fermecată"! Împreună cu doamnele educatoare, sub atenta lor supraveghere şi ajutor, vor avea ocazia, începând de astăzi, să zburde, să se recreeze într-un spaţiu adecvat activităţilor de acest gen şi, aşa cum spunea entuziasmată o fetiţă din grădiniţa noastră, începând de astăzi nu vor mai fi nevoiţi să se joace doar pe platoul de asfalt! Să le dea Bunul Dumnezeu sănătate şi să se bucure cât mai mult de aceste locuri de joacă atât de îndrăgite şi de aşteptate de ei!
Nici copiii nu s-au lăsat mai prejos şi au pregătit un mic program artistic în care au interpretat cântece, au spus poezii, au dansat, în aplauzele întregii asistenţe.











Şi pentru că am pomenit de Bunul Dumnezeu, care îşi îndreaptă, spre noi toţi, spiritul ocrotitor, am profitat de prezenţa Părintelui Ilie Dăianu, pe care l-am rugat să oficieze o slujbă de sfinţire a parcului de joacă pe care astăzi l-am inaugurat pentru voi, dragi copii!. La început de slujbă, Părintele Dăianu a dorit să ne amintească un sfat bun: "Totdeauna lucrul bun, să-l începi cu Dumnezeu, unde-i El cu harul Său, niciun lucru nu e greu!".

Acestea fiind spuse, am trecut la pasul mult aşteptat atât de cei mici, beneficiarii direcţi, cât şi de cei mari, şi printr-o simbolică tăiere de panglică tricoloră, am deschis parcul de joacă şi am dat frâu liber distracţiei, mişcării, am lăsat copiii să exploreze noul lor colţ de rai!























Sperăm că într-un viitor cât mai apropiat vom reuşi să amenajăm cu astfel de locuri de joacă şi spaţiile grădiniţelor aflate în structura Grădiniţei "Căsuţa fermecată" din Luduş. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP