EMOTIA SARBATORII DE CRACIUN - activitate integrata (1)

duminică, 26 decembrie 2010

“…educaţia trebuie să se desfăşoare într-o atmosferă de bucurie. Bucuria este nu numai semnul reuşitei: ea reprezintă, de asemenea, condiţia unei dezvoltări echilibrate.” Philippe Malrieu 

Emoţii, emoţii, emoţii! O zi cu adevărat plină de farmec, o zi în care miracolul sărbătorilor  de iarnă ne-a cuprins sufletele facându-ne să fim mai buni, mai înţelepţi, mai aproape unul de celălalt. O zi la sfârşitul cărei, bucuria reuşitei ne-a cuprins atât pe noi, educatoarele implicate cât şi pe copii. S-a întâmplat într-o zi de miercuri, pe 8 decembrie 2010, zi în care la grădiniţa noastră s-au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Cercului Pedagogic al educatoarelor din zona Luduş.
Miracolul sărbătorilor de iarnă, văzut prin ochi de copil ” a fost tema acestei zile. Împreună cu colega mea de la „ Grupa iepuraşilor isteţi ”, d-na educatoare Maria Katona – Bândilă, am prezentat o activitate demonstrativă, desfăşurată ca o activitate integrată de o zi, cu subtema „ EMOŢIA SĂRBĂTORII DE CRĂCIUN ” . Şcenariul zilei a cuprins, conform proiectului didactic, activităţi de dezvoltare personală ( ADP ), activităţi pe domenii experimentale ( ADE ), jocuri şi activităţi didactice alese ( ALA ), fiind utilizate o serie de metode interactive de predare/învăţare reciprocă: „Ghemul călător ”, „ Mâna oarbă ” şi altele.

Proiectul didactic:



“ Bunicuţa ” şi “ Ingeraşul ” s-au îngrijit de toate cele necesare pentru ca micuţii să înveţe lucruri noi într-un mod cât mai atractiv şi pe înţelesul lor.
Câteva precizări:
* Harta proiectului didactic a fost realizată după o idee preluată de pe didactic.ro ( utilizator dbalaz);

Harta proiectului


* Prezentarea povestirii „ Cum a ajuns bradul pom de Crăciun ” a fost realizată tot după o idee preluată de pe didactic.ro ( utilizator oniceanusilvia );

* Detaliile activităţii desfăşurate le găsiţi în cuprinsul proiectului didactic, iar pentru lămuriri suplimentare nu ezitaţi să mă contactaţi folosind formularul de aici.
* Imagini de la activitate, în următorul articol!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP