FESTIVAL CONCURS PENTRU PRESCOLARI - COLINDE, COLINDE (1)

sâmbătă, 11 decembrie 2010

FESTIVAL CONCURS PENTRU PREŞCOLARI
" COLINDE, COLINDE "
Luduş, 2010 - ediţia a VI-a
=proiect educaţional=

Luna decembrie este luna cadourilor, luna sărbătorilor de iarnă. Dintre acestea, Sărbătoarea Crăciunului este cea mai aşteptată, şi mai iubită de cei mici şi mari, săraci sau bogaţi. Veche de peste două milenii, răspândită pe tot globul, cea mai importantă sărbătoare a creştinilor este aşteptată cu emoţie şi bucurie. Crăciunul este asociat cu feeria iernii, cu puritatea zăpezii şi este o sărbătoare emoţionantă mai ales pentru copiii care aşteaptă sosirea Moşului.
Semnificaţia religioasă a Crăciunului este Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.
Sărbătorile de Crăciun sunt minunate mai ales unde se respectă tradiţiile străvechi. Peisajul de iarnă este emoţionant: căsuţele sunt luminate, prin geamuri licăresc lumânări şi globuri colorate; bradul împodobit şi mesele încărcate cu bunătăţi tradiţionale; mireasma de cetină şi cozonac şi colindele care creează o feerie de basm cum nici în poveşti nu întâlneşti.
Tradiţiile şi obiceiurile româneşti reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat şi transmis, pentru că ar fi păcat ca, după ce a dăinuit secole şi chiar milenii, să se piardă. Noi, cadrele didactice, care îi însoţim pe copii pe greul, dar frumosul drum al cunoaşterii, avem posibilitatea să le cultivăm dragostea pentru această nepreţuită comoară, astfel încât să-şi dorească să o păstreze mereu vie, pentru ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de ele.
Ca o replică " sezonieră " a "Festivalului - concurs judeţean de dansuri populare la preşcolari", organizat primăvara de subsemnata, în perioada sărbătorilor de iarnă am organizat "Festivalul de colinde la preşcolari".  Până în acest an, am avut-o alături de mine în calitate de organizator pe doamna educatoare Maria Werzberger, fostă directoare a Grădiniţei cu program normal nr. 1 Luduş. Fiind în prezent în pensie, doamna educatoare Maria Werzberger ( una din promotoarele festivalului ) va fi invitata de onoare.

Scopul desfăşurării acestui festival:
  • Cunoaşterea, stimularea şi afirmarea potenţialului artistic al copiilor;
  • Păstrarea şi valorificarea tradiţiilor şi obiceiurilor zonale de Crăciun;
  • Dezvoltarea cooperării şi a colaborării între cadre didactice din diferite unităţi de învăţământ din oraş.
Festivalul va avea loc în data de 15.12.2010 începând cu ora 10-00, pe scena Casei de Cultură "Pompeiu Hărăşteanu " din Luduş şi va reuni 10 grupuri de colindători preşcolari ( 220 de copii ) de la 5 grădiniţe din oraşul Luduş.
Amănunte găsiţi accesând următorul link: "Colinde, colinde"

“ E sărbătoare de Crăciun
Cântaţi, cântaţi , creştini!
E sărbătoare de Crăciun
Să fim cu toţi mai buni!”
Vă aşteptăm cu drag!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP