FESTIVAL CONCURS PENTRU PRESCOLARI - COLINDE, COLINDE (3)

vineri, 17 decembrie 2010

Aşa cum v-am spus, a VI - a ediţie a Festivalului de colinde la preşcolari, s-a încheiat! Cei 230 de copii preşcolari colindători, însoţiţi de doamnele educatoare, au scos şi în această zi la lumină, din lada de zestre păstrată cu atâta grijă generaţie după generaţie, neasemuita frumuseţe a datinilor creştineşti.
" Mi-e dor de colindele copilăriei mele, de fața de pernă plină cu covrigi, nuci și mere, printre care se strecurau câțiva biscuiți repede sfărâmați în legănatul pernei pe drumul plin de zăpadă. " sunt cuvintele scriitoarei  Carmen Muşat Coman - editor la editura Cununi de stele. În acelaşi articol, publicat pe blogul personal, d-na Carmen Muşat Coman mai spune: "...Porțile erau deschise și câinii, care transmiteau și ei, mai departe, că se apropie Crăciunul și iată, au venit colindătorii, rămâneau legați în acea seară și nu s-a pomenit vreodată ca vreo ușă să rămână închisă...“ ( detalii aici ).
" Deschideţi-vă sufletele şi lăsaţi-le să guste din picăturile de rouă cerească, să asculte simfonia divină a grupurilor de îngeraşi purători ai mesajului Naşterii Lui Iisus. Lăsaţi-i să vă aducă armonie şi prospeţime sufletească pentru ca mesajul Pruncului din Bethleem să ajungă la dumneavoastră şi să vă îmbogăţească existenţa! " a fost mesajul transmis în deschiderea festivalului.
Ei bine, miercuri - 15.12.2010, preşcolarii din grădiniţele luduşene au bătut la porţile sufletelor celor prezenţi în sala Casei de Cultură " Pompeiu Hărăşteanu " din Luduş reuşind să le transmită emoţia Sfintei Sărbători a Crăciunului prin frumoasele colinde interpretate. Părinţii, bunicii, fraţii, surorile, prietenii, invitaţii de toate vârstele, au primit mesajul transmis de către micii colindători şi au răsplătit cu aplauze fiecare interpretare a celor zece grupuri de colindători.
Pentru ca efortul şi emoţiile copilaşilor să fie răsplătite cum se cuvine, Moş Crăciun a fost prezent şi a ascultat cu mare atenţie colindele interpretate de copii, iar la sfârşitul festivalului a oferit binemeritatele cadouri tuturor colindătorilor. Moş Crăciun  a fost ajutat să ducă la îndeplinire această sarcină – destul de grea în acest an de austeritate – de către sponsorii principali ai festivaluluiPrimăria oraşului Luduş ( reprezentată de d-nul primar Florin Urcan ) şi Consiliul Local Luduş. Conform tradiţiei, colindătorii au fost răsplătiţi şi cu covrigi, dar şi cu diplome.


Imaginile surprinse pe parcursul festivalului sunt, cred, grăitoare:

Moş Crăciun a fost prezent de la început:


Publicul a fost alături de colindători:


Nerăbdători să urce pe şcenă:


Grădiniţa cu pr. normal nr. 2  -  ed. Ileana Oltean şi  prof. Dana Susana Pop:


Grădiniţa cu pr. normal nr. 1  -  ed. Monica Mărginean, alături de care s-a aflat şi invitata de onoare a festivalului, d-na Maria Werzberger:


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 1  -  ed. Elisabeta Fulop şi ed. Emilia Albeş:


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 2  -  ed. Maria Bândilă Katona şi inst.Carmen Petac
..."Preşcolarii mei":






O menţiune specială: d-na educatoare Maria Katona Bândilă  este alături de mine de 14 ani şi datorită sufletului ei mare şi a calităţii de OM deosebit de care dă dovadă, a profesionalismului şi dragostei pentru meseria de educatoare,  a excelentei colaborări şi înţelegeri, am reuşit să formăm o echipă unită şi echilibrată, îm măsură să transmită tot ceea ce este mai bun generaţiilor de preşcolari  pe care le-am educat împreună.
Mulţumesc, Mari!


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 2  -  prof. Iulia Bica şi ed. Dana Gherasim


Grădiniţa cu pr. normal Luduş - Gheja  -  ed. Viorica Şofron:


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 1  -  ed. Ioana Botezan şi ed. Adriana Beian:


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 2 - ed. Livia Fărcaş şi prof. Kinga Botezan:


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 1 - ed. Elena Pop şi ed. Simona Şofron:


Grădiniţa cu pr. prel. nr. 2 - prof. Petruţa Szasz şi ed. Mihaela Alexa:


Colindătorii au fost răsplătiţi din partea organizatorilor cu covrigi:

  

Iar din partea lui Moş Crăciun, cu cadouri:


Festivalul de colinde s-a incheiat cu o urare unanimă :Minunatele nopţi ale Crăciunului, colindelor şi datinilor strămoşeşti să vă găsească la ceas de bucurie alături de oaspeţii cei dragi. Vă dorim tot binele, gândurile bune şi curate să vă însoţească pretutindeni, fericirea şi succesul să vă fie mereu alături! ”, urare pe care v-o adresez şi dumneavoastră!
Mulţumesc d-nului profesor Fanea Dorel de la Clubul Copiilor din Luduş pentru acompaniamentul muzical, precum şi  tuturor persoanelor care prin contribuţia lor au făcut posibilă desfăşurarea acestui festival!

SĂRBĂTORI FERICITE!

Articole pe aceeaşi temă:

7 comentarii:

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING 19 decembrie 2010 la 16:25  

Foarte frumos!Este foarte important sa ne pastram traditiile si sa le transmitem mai departe.

carmen 19 decembrie 2010 la 17:00  

@miki:
Multumesc, Miki! Colindele romanesti au un farmec aparte si e pacat sa se piarda in negura vremurilor.
Iti doresc sa ai un Craciun fericit!

un_parinte 21 decembrie 2010 la 15:32  

Frumosi, veseli, plini de viata, dragalasi, bucurosi de prezenta lui Mos Craciun...asa cum le sta bine unor prichindei porniti la...colindat!
Felicitari!
Sanatate, bucurie, pace, dragoste si speranta va doresc!
Sarbatori fericite!!!

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP