COPII SANATOSI INTR-UN MEDIU SANATOS - activitati in cadrul parteneriatului

vineri, 16 iulie 2010

După cum vă spuneam, acest proiect s-a desfăşurat în parteneriat cu Grădiniţa " Dr. Ioan Raţiu " din Turda. O precizare privind  " Calendarul activităţilor ": după cum s-a putut vedea, acţiunile cuprinse în acest calendar sunt cele desfăşurate cu copiii din grădiniţa noastră, grădiniţa parteneră din Turda având propriul " Calendar al acţiunilor ". Totuşi, fiind vorba de un parteneriat, am avut şi acţiuni comune:

  • Întâlnirea consultativă, la care au participat reprezentanţi din ambele entităţi;

  • " Natura - prietena omului ", activitate desfăşurată la Turda, cu sprijinul reprezentanţilor Primăriei, a Pepinierei din Turda, a câtorva specialişti în domeniul protecţiei mediului, a părinţilor;

  • " Nu distrugeţi pădurea! ", activitate desfăşurată la Luduş, pădurea Bogăţii, cu sprijinul reprezentanţilor Ocolului Silvic Luduş, a Formaţiunii civile de pompieri Luduş, a părinţilor;

Iată, in imagini, acţiunile desfăşurate şi produsele finale ale acestora:

COPII SĂNĂTOŞI ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS - proiect de parteneriat01




COPII SĂNĂTOŞI ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS - proiect de parteneriat02



ÎN LOC DE CONCLUZII….

…Acum, la final, putem spune că fiecare pas parcurs în cadrul parteneriatului a constituit o experienţă nouă, atât pentru copii cât şi pentru educatoare.

Am înţeles că au fost şi cazuri în care nu am făcut suficient, împiedicându-ne în propriile noastre prejudecăţi, dar am reuşit să trecem cu uşurinţă peste toate problemele apărute. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am avut mereu în faţă nevoile copilului ( necesitatea de a-şi adapta comportamentul la medii diferite ), am înţeles că – atât copiii, cât şi noi – educatoarele avem de învăţat unii de la alţii, iar capacitatea de mobilizare şi cooperare a colectivului de educatoare, de adaptare a stilului de muncă a dus la finalizarea cu succes a acţiunii.

Totodată, acest tip de activităţi dau o nouă faţă procesului educaţional, mai practică, mai atractivă, cu un mai mare impact asupra consolidării cunoştinţelor, a învăţămintelor transmise preşcolarilor, contribuie la o creştere importantă a experienţei profesionale şi de aceea, ideea derulării unor noi proiecte de parteneriat a încolţit deja în gândurile noastre.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP