CAPITALA VERDE A ROMANIEI

luni, 31 ianuarie 2011

Pe scurt despre campania Capitala Verde a României:
Un proiect ce urmărește sensibilizarea, responsabilizarea publicului român cu privire la respectarea mediului înconjurător.
Juriul, format din reprezentanți ai Ministerului Mediului și  URBB - Tuborg Romania va desemna "Capitala Verde a României".
Pe lângă premiul acordat de acest juriu, se mai acordă un premiu special:

Premiul special al blogosferei pentru Capitala Verde a Romaniei

Eu votez pentru Deva. De ce? Sunt subiectivă, dar aceasta este alegerea mea. Recunosc, Deva nu este cel mai "verde" oraș al României, dar ar putea deveni.
Dacă doriți să votați unul din cele zece orașe finaliste, mai aveți puțin timp la dispoziție. Detalii găsiți aici.

BUNA DIMINEATA, IEPURASI ISTETI !

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Un obiect vechi nu este neapărat un obiect inutil, de aruncat. În cazul de față mă refer la dulapul cu "material didactic" din sala noastră de grupă. Deși este vechi și nu se mai încadrează în "habitaclu", am hotărât să-l păstrăm, dar să-i dăm o nouă "față".
Am pornit de la ideea că în "Grupa iepurașilor isteți" avem nevoie de un "panou al prezenței" în...poiană.


Aici, în cadrul "Întâlnirii de dimineață", facem prezența: la sosirea în grupă, fiecare copil își așează poza pe panoul cu copii prezenți. Un băiat numește fetițele prezente, iar o fetiță numește băieții prezenți. Numărăm împreună fetele, apoi băieții și aflăm numărul copiilor prezenți.


Și pentru ca toți cei care trec pe la ușa noastră să știe că au ajuns în "Poiana iepurașilor isteți", la intrarea în sala de grupă, avem și un "banner":


 

POVESTEA LUI JESTER

duminică, 23 ianuarie 2011

PROIECTUL JESTER

Ce se întâmplă atunci când o împărăţie paşnică este bântuită de un Balaur? Dar ce se întamplă când Balaurul se dovedeşte a fi un balaur blând şi bun, care trăieşte retras la marginea Împărăţiei, joacă şah si cultivă roşii?

Aflați răspunsul în Povestea lui Jester, o carte minunată în format PDF, pe care o puteţi descărca, printa şi capsa cu un capsator obişnuit de birou.

O lectură plăcută înainte de culcare, o poveste despre ce poate însemna un prieten adevărat.

Amănunte despre Jester, puteți afla accesând următorul link:

PRESCOLARI, ANIVERSARI, FLORI

Vineri - 21 ianuarie 2011, a fost o zi mai deosebită pentru grupa " IEPURAŞILOR ISTEŢI ". Pe langă activităţile programate ( vezi http://prescolariimei.blogspot.com/2011/01/hora-unirii.html ), au avut şi de sărbătorit pe unul din colegii lor - TUDOR - si...pe mine, cu ocazia zilei de naştere.
Tudor a fost "regele" : a fost în cenrul atenţiei, i-am cântat cu toţii "La mulţi ani!". Bineânţeles că pe parcursul zilei a purtat cu mândrie...coroana "regală":

LA MULŢI ANI, TUDOR!

Ce-a de a doua aniversare a zilei, a fost cea a...doamnei educatoare. Prichindeii, aceşti copii minunaţi, mi-au dăruit cel mai frumos cadou: m-au felicitat, mi-au cântat “La mulţi ani!” şi au fost la fel de emoţionaţi ca şi mine. Le mulţumesc în mod deosebit pentru gândurile şi sentimentele lor şi le urez şi eu să fie sănătoşi, să crească mari şi frumoşi, să fie fericiţi şi să se bucure de toată dragostea şi căldura cu care părinţii lor îi înconjoară!
Superbele flori primite de la ei, vi le dăruiesc şi d-voastră, celor care citiţi aceste rânduri:




O menţiune specială pentru Călin Hera, a cărui floare de colţ a ajuns şi la mine!

HORA UNIRII

Preluând din ideile "Năzdrăvanilor" lui Ani, în ultima zi din săptămâna cu tema "Hai să dăm mână cu mână!", am confecţionat şi noi păpuşi din linguri de lemn şi "hora Unirii" din hârtie pliată:



RECREATIE LA ZAPADA

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Iarna nu e iarnă dacă nu avem zăpadă! De această părere sunt şi " IEPURAŞII ISTEŢI ", aşa că, joi - 20.01.2011 - ne-am bucurat împreună, la o mică partidă de "bulgăreală", de sosirea primei zăpezi din acest an.




COVOARE TARANESTI

Tema săptămânii  17-21 ianuarie 2011, fiind "Hai să dăm mână cu mână!", miercuri copii au pictat "covoare ţărăneşti". Câteva din realizările lor, vi le prezint şi d-voastră:




HAI SA DAM MANA CU MANA! - activitate matematica

Imagine preluată de aici

Poezii, cântece, jocuri, serbări, poveşti, dansuri, desene, excursii, festivaluri...Toate acestea (si multe altele) fac parte din pregătirea preşcolarilor pentru şcoală, pentru viaţă. Un rol important în această pregătire îl are şi activitatea matematică, mai ales că momentul în care preşcolarii mei vor păşi în clasa I, este tot mai aproape.
Pornind de la tema săptămânii  17-21 ianuarie 2011, "Hai să dăm mână cu mână!", am confecţionat jetoane cu steagul României, ţărani, boieri şi după ce am învăţat să formăm şirul crescător şi descrescător, pornind de la grupele de obiecte, am exersat compunerea şi descompunerea numărului 5. Astfel, Alexandru Ioan Cuza, drapelul roşu-galben-albastru, Moş Ion Roată şi boierul i-au ajutat pe copii să desluşească din tainele matematicii.




PAS CU PAS AM CONSTRUIT...

duminică, 16 ianuarie 2011

...UN PALAT AM FĂURIT:


SI NOI IL IUBIM PE MIHAI EMINESCU!

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Grupa " IEPURAŞILOR ISTEŢI " a desfăşurat în săptămâna 10.01 - 14.01.2011 o serie de activităţi dedicate vieții și operei poetului Mihai Eminescu. Copiii au avut ocazia să descopere apecte din viața marelui precum și frumusețea creațiilor sale. Au memorat și recitat poezia "Somnoroase păsărele", redând apoi prin desen tablouri care ilustrează această această poezie. Vineri, 14.01.2011, în fața bustului ridicat în orașul nostru, în cinstea marelui poet, copiii au recitat poezii din opera acestuia și - ca la orice aniversare - au depus și flori. Și pentru că în imediata apropiere se află și bustul ridicat în cinstea unui alt mare poet al neamului nostru - George Coșbuc - ne-am oprit pentru câteva clipe și aici amintindu-ne de poezia "Iarna pe uliță".




SOMNOROASE PASARELE

joi, 13 ianuarie 2011

SOMNOROASE PĂSĂRELE
                                                              de Mihai Eminescu

Somnoroase păsărele
Pe la cuiburi se adună,
Se ascund în ramurele -
Noapte bună!
Imagine preluata de aici

Doar isvoarele suspină,
Pe când codrul negru tace;
Dorm şi florile-n grădină -
Dormi în pace!

Trece lebada pe ape
Între trestii să se culce -
Fie-ţi îngerii aproape,
Somnul dulce!

Peste-a nopţii feerie
Se ridică mândra lună,
Totu-i vis şi armonie -
Noapte bună!

SERBAREA DE CRACIUN

duminică, 9 ianuarie 2011

Icoană reprezentând Naşterea Domnului
preluată de aici
" Crăciunul sau Naşterea Domnului ( Naşterea lui Iisus Hristos / Isus Hristos / Isus Cristos ) este o sărbătaoare creştină celebrată la 25 decembrie ( în calendarul gregorian ) sau 7 ianuarie ( în calendarul iulian ) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domneşti ( praznice împărăteşti ) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paşti şi de Rusalii. În anumite ţări, unde creştinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungeşte în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cât şi de către cei necreştini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moş Crăciun”. " ( text preluat de pe Wikipedia).
Ei bine, şi prescolarii grupei pregatitoare - " Iepuraşii cei isteţi " de la Grădiniţa cu P.P. nr. 2 Luduş au sărbătorit Naşterea Domnului, prezentând cu ocazia Serbării de Crăciun, o şcenetă prin care au amintit paşii pe care Iosif şi Maria i-au parcurs până au ajuns la Betleem şi problemele pe care le-au întâmpinat după ce pe lume a venit Micul Isus:




TELEVIZIUNEA ELEVILOR - proiect national

marți, 4 ianuarie 2011

Iubiţii mei preşcolari, dragi părinţi, stimate colege, cadre didactice, prieteni virtuali!
Acum, la început de an, am plăcerea de a vă da o veste care, cu siguranţă vă va bucura: aveţi ocazia să vă vedeţi la "televizor"! 


Da, preşcolarii, elevii, cadrele didactice au o televiziune a lor, TELEVIZIUNEA ELEVILOR ! O televiziune online oferită de, citez:

prin Asociatia "BUCURIA COPIILOR,BUCURIA NOASTRA"

Kids Joy, Our Joy Association
pentru realizarea de canale de televiziune online
dedicate tuturor celor care sustin promovarea proceselor de invatare. "

Televiziunea elevilor este online din data de 01.10.2010, iar acum două zile am avut plăcerea să fiu invitată să mă alătur acestui proiect - printr-un e-mail primit din partea domnului Lucian Tănasă, iniţiatorul şi managerul proiectului!!!
"Oamenii sunt interesaţi. E adevărat că se gândesc că nu au mijloace cu care să realizeze un filmuleţ. A venit la mine o doamnă profesoară şi mi-a spus că nu are o cameră de filmat. Am întrebat-o dacă are un aparat foto cu care să facă poze şi cu ele să facă apoi un filmuleţ. Cu mijloace minime se pot face lucruri frumoase", e de părere Lucian Tănasă.

" Din experienţă vă spunem că preşcolarii sunt tare încântaţi să fie reporteri şi să se revadă la „televizor”, îmi transmite doamna Claudia - Maria Tănasă, coordonator proiect. Ce ziceţi, prichindeilor? Eu spun că are mare dreptate!!!

Asociatia " Bucuria Copiilor, Bucuria Noastra" - " Kids Joy, Our Joy" Association
Bineânţeles că am onorat această invitaţie, cu gândul că promovarea activităţilor şcolare prin această tehnologie, este mai mult decât benefică tuturor participanţilor la procesul de învăţământ, în special vouă, preşcolarilor, elevilor!
Detalii despre proiectul Televiziunea elevilor găsiţi şi aici. 
Procedura de înscriere şi accesare a acestui proiect este explicată amănunţit pe prima pagina a site-ului, adică la adresa următoare: http://www.televiziuneaelevilor.ro/p-197-citeste...prima.pagina.html.
De asemenea, colaborator activ în cadrul proiectului este şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, prin reprezentaţii săi, domnul inspector şcolar general, prof. Dumitru Matei şi doamna inspector şcolar pentru educaţia permanentă, prof. Felicia Stela Ionescu ( clic pe "colaborator activ").


CETATEAN IN TARA LUI ANDREI - dubla cetatenie

Am dublă cetăţenie!
Din 03.10.2011 am devenit şi cetăţean în Ţara lui Andrei !
Poţi deveni şi tu! Dacă eşti unul din susţinătorii cauzelor eco - civice, nu mai sta pe gânduri şi vino în Ţara lui Andrei !
De ce?!?
Citeşte Constituţia Ţării lui Andrei! Ce zici de Articolul 1: " Copiii din Tara lui Andrei sunt crescuti in respectul fata de natura si mediul inconjurator. " ?
Ai la dispoziţie un Jurnal din care poţi afla despre proiectele derulate în Ţara lui Andrei.
Imnul Tării lui Andrei te cheamă să vii în Ţara lui Andrei:

"Vino şi tu în Ţara lui Andrei
E verde, e curată, cu flori pe străzi şi-alei
Poţi sta şi tu în Ţara lui Andrei
Nu are graniţe, e-acolo unde vrei"

Aşadar, poţi fi cetăţean în această ţară şi să deţii un card de identitate !
Iar dacă ai un site / blog poţi deveni partener !
Şi pentru că un bun cetăţean îşi promovează ţara, o poţi face şi tu, de aici !
Vino în Ţara lui Andrei pentru a afla mai multe!



ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP