MUZEE VIRTUALE - IMAGINI PANORAMICE

vineri, 25 februarie 2011

In "drumurile" mele din lumea virtuală am avut plăcerea de a vizita de mai multe ori locuri interesante. Printre acestea se numără și o serie de muzee. Mai nou, pentru plăcerea și trăirile "pe viu" ale vizitatorilor, multe instituții de acest gen oferă posibilitatea accesării unui tur virtual cu imagini panoramice care pot ține locul unui tur real.
Câteva adrese utile (clic pe imagini pentru a urma legătura):

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Muzeul Țăranului Român București
Muzeul Național al Satului București

Muzeul Satului Sibiu

Muzeul Aviației
O colecție de pagini de muzee on-line găsiți aici:


Pe aceeași temă, o știre de la Antena3:





MARTIE cu FELICITARI


METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII - 3

marți, 22 februarie 2011

Și acum, după ce am pătruns prin activitățile desfășurate la grupă, în spectaculoasa lume a dinozaurilor ( METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII - 1 și  METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII - 2 ), a sosit mult așteptata clipă a întâlnirii cu dinozaurii și descendenții acestora.
Vineri - 18 februarie 2011 - am făcut o călătorie într-o lume demult apusă, lumea dinozaurilor din Europa, la Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Am admirat modele/reconstituiri realizate sub supravegherea/în cooperare cu oameni de știință, am văzut și descendenți ai dinozaurilor ( mamutul, leneșul, calul și porcul preistori, tigrul cu dinți sabie, Omul de Neandertal ):

AM AJUNS...NE PREGĂTIM DE INTRARE...


DINOZAURII...


METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII - 2

luni, 21 februarie 2011

În articolul precedent (http://prescolariimei.blogspot.com/2011/02/metoda-proiectelor-la-varste-timpurii-1.html) am prezentat partea scrisă a proiectului "Era dinozaurilor". Acum a venit rândul imaginilor surprinse în timpul activităților desfășurate săptămâna trecută:

AM ÎMPĂRTĂȘIT CUNOȘTINȚE DESPRE DINOZAURI ȘI LUMEA LOR


AM VIZIONAT MATERIALE DOCUMENTARE


METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII - 1

duminică, 20 februarie 2011

Săptămâna 14 - 18 februarie 2011 a fost o săptămână plină de surprize pentru preșcolarii mei: au pătruns în lumea dinozaurilor! Această incursiune în lumea plină de mister a epocii dinozaurilor a fost posibilă printr-o colaborare excelentă cu copiii, părinții acestora și cu un grup de colege - la fel de inimoase - împreună cu care am desfășurat un proiect de o săptămână, intitulat "ERA DINOZAURILOR". Iată cum a pornit totul:
" Tema acestui proiect a pornit de la o mămică ce a dat vestea că în curând va avea loc la Cluj o expoziţie mare de dinozauri. De aici ne-a venit ideea, nouă educatoarelor din grupa Prichindeilor, a Iepuraşilor isteţi şi a Albinuţelor, de a organiza o excursie. Copiii au primit vestea cu mare bucurie, fiind nerăbdători pentru a vedea dinozaurii. Ei au început să discute între ei, aducând tot felul de jucării (dinozauri). Auzind discuţia lor le-am propus derularea acestui proiect. Astfel am dat startul pentru strângere de informaţii. Am promis că vom programa activități interesante în cadrul unui proiect şi iată că a sosit momentul derulării acestui proiect mult așteptat și dorit de către copii. "
Orice proiect are nevoie  de resurse de materiale dar şi de resurse umane. Pentru buna desfăşurare a acestui proiect am avut nevoie de sprijinul multor persoane. Astfel am apelat la ajutorul conducerii unităţii, a părinţilor, bunicilor, cunoştinţelor, am cerut o mănă de ajutor pentru procurarea materialelor, informaţiilor şi ajutor în deplasările noastre. De asemenea am solicitat şi aportul calificat al unui profesor de biologie  care ne-a onorat cu prezenţa la o activitate aducând informații pe măsura așteptărilor copiiilor. Am solicitat şi sprijinul Şcolii Generale Ioan Vlăduţiu pentru vizite la cabinetul de biologie.
Cadrele didactice implicate direct în desfășurarea activităților din această săptămână sunt: prof. î.p. BOTEZAN KINGA, prof. î.p. BICA IULIA, Inst. PETAC CARMEN, Inst. GHERASIM DANA, Ed. KATONA BÂNDILĂ MARIA, Ed. FĂRCAŞ LIVIA și doamna Prof. MACAVEI MONICA. În numele colegelor, mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea și desfășurarea acestui proiect ce se încadrează cu succes în metoda proiectelor la vârstele timpurii.

IARNA PE ULITA - activitate practica

miercuri, 16 februarie 2011

Tot în săptămâna cu tema " Jocurile de iarnă " ( 07 - 11 februarie 2011 ), în cadrul activităţilor practice, am realizat împreună cu copii, folosind ca tehnici de lucru decuparea şi lipirea, un tablou cu titlul " Iarna pe uliţă ". Lucrarea fiind colectivă, copiii au fost deosebit de încântaţi pentru faptul că fiecare dintre ei şi-a adus contribuţia directă la realizarea acestui colaj, iar rezultatul a fost pe măsura strădaniei lor:




NUMARUL 6 - activitate matematica

Dacă în săptămâna 17-21 ianuarie 2011 am "dat mână cu mână " şi am exersat compunerea şi descompunerea numărului 5, în săptămâna 07 - 11 februarie 2011, având ca temă "Jocurile de iarnă", tot în cadrul activităţii matematică, am învăţat formarea şirurilor crescătoare şi descrescătoare până la ( şi de la ) numărul 6,  precum şi compunerea şi descompunerea acestui număr.
Pentru aceasta am pregătit copiiilor seturi de jetoane cu desene inspirate din jocurile de iarnă: câte un nor aducător de zăpadă, câte doi fulgi de nea, câte trei brăduţi ninşi, câte patru pinguini pe săniuţă, câte cinci ursuleţi polari pe schiuri şi câte şase fulgi de nea. Iată câteva imagini de la această activitate:




IARNA

duminică, 6 februarie 2011

ANTIPRIMĂVARA
                Adrian Păunescu

"În noi e loc numai de iarnă
Vom îngheța sub ultim ger
Orbecăind pe copci de gheață
Ca un stingher spre alt stingher..."

 versuri preluate de aici

Vacanța de iarnă s-a terminat, iarna se duce și ea încet-încet...Ghioceii, magnoliile, zâmbetele din sufletele copiilor ne vestesc sosirea Primăverii.
Copiilor, părinților, cadrelor didactice: Un gând bun ca o urare la început de semestru!
Și pentru că săptămâna care a trecut a fost și pentru mine o ocazie de relaxare, de "încărcare a bateriilor", în mijlocul naturii, vă dăruiesc și vouă câteva imagini superbe de iarnă...aproape trecută: 



BLOG de BLOG 2010

“Gata! A sosit momentul mult-aşteptat. Puteţi face nominalizări pentru cele mai bune bloguri din 2010. Puteţi, conform tradiţiei, să vă şi autonominalizaţi, autodenunţaţi, autodemascaţi. Puteţi să vă nominalizaţi, denunţaţi, demascaţi prietenii şi, desigur, duşmanii. Asta se va întîmpla sub formă de leapşă. Dacă doriţi să participaţi, preluaţi cu copy-paste categoriile din concurs şi purcedeţi la nominalizări pe propriile voastre bloguri, apoi pasaţi leapşa cui doriţi. Nu uitaţi să lăsaţi si aici cîte un link, să ştie juriul de unde să vă ia”.
Juriul concursului BLOG DE BLOG : Simona Ionescu, Oana Stoica Mujea, Ştefania Coşovei, Matilda, Ioana Diaconescu, Adrian Năstase, Adi Hădean, Alex Mazilu, Chinezu, George Şerban, Horia Gârbea, Ionuţ Iancu. Partener: blogosphera.ro. A, desigur, e şi Lucia Verona în juriu! Acest juriu a stabilit prin consens un regulament organic (nici o legătură cu generalul şi bulevardul). Organic, adică bio, adică natural. Acum să nu vă imaginaţi că toate produsele pe care scrie că sunt bio sau organice chiar sunt aşa. Dar regulamentul concursului nostru este 100% viu şi natural, fără adaos de zahăr, coloranţi, conservanţi şi alte E-uri.

"Ca la orice concurs care se respectă, criteriile de selecţie vor fi vagi şi confuze, regulile se vor schimba fără notificare, iar juriul îşi propune (şi nu mă îndoiesc că va reuşi) să fie cît se poate de subiectiv..."

Acum...concursul s-a cam terminat și - din păcate eu nu am reușit să fac aceste nominalizări în timp util...Dar pentru liniștea mea "blogărească", îmi exprim - subiectiv - dreptul de vot, fără a mai considera această postare o..."leapșă":

1. Marele premiu - Pentru că-mi place: Talente de Nazdravani

2. Blog literar (cu trei secţiuni: critică, jurnal, creaţie - nu neapărat în această ordine): Cristian Lisandru, Ionel Muscalu, Gelu Vlasin, kid4ever

3. Blogul cu cel mai mult umor: -

4. Cel mai bun cititor/comentator:  Odorica Ion

5. Cel mai bun blog de păstrarea memoriei: Alice, Valeriu Ungureanu, Dezvaluiri !

6. Cel mai bun Blog politic/Blog economic: -

7. Cel mai informat blogger: True Romania, PRO EDUCATIE BLOG

8. Cel mai simpatic blogger/bloggeriţă: Cora, Calin Hera, Virtualkid

9. Cel mai bun blog al unui ziarist: Cati Lupascu,

10. Cel mai bun blog de discuţii/dezbateri: -

11. Cel mai bun blog vizual (foto, grafică): Gabriela Pana, Nucu Petrisor, Adrian Petrisor

12. Cel mai bun blog de sport: Victor Popa

13. Cel mai bun blog de muzică: Teo Negura

14. Cel mai combativ blog: -

15. Cel mai activ blogger: Christian

16. Cel mai bun pamfletar dintre bloggeri: Cristian Lisandru

17. Blogul pasiunii (profesiune, hobby). Aici vor intra blogurile culinare, de modă, de design, grădină, cîini-pisici, călătorii, colecţii. Desigur, juriul va putea să acorde mai multe premii, dacă va fi cazul.:

18. Premiul de popularitate: Talente de Nazdravani, Andrei Paunescu.

ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP