SANATOSI SI VOINICI - Etapa pe zona, Iernut, aprilie 2011
duminică, 17 aprilie 2011
Etapa pe zonă a Concursului pentru educaţie sanitară - " Sănătoşi şi voinici ", s-a desfăşurat în data de 07.04.2011, la Gradiniţa cu program prelungit Iernut. După cum vă spuneam în articolul IEPURASII ISTETI PREMIANTI la CONCURSUL SANATOSI SI VOINICI, şi grupa noastră, a "IEPURAŞILOR ISTEŢI", a avut reprezentanţi: Ionuţ Hrin şi Tudor Marian. La această etapă a concursului au participat 16 copii preşcolari ( nivel II ), de la gradiniţe din Luduş, Iernut şi Hădăreni, iepuraşii noştri obţinând premiul al II-lea.
Felicitări Ionuţ, felicitări Tudor!
Felicitări tuturor participanţilor, succes preşcolarilor care vor participa la etapa judeţeană a acestui concurs!!!
Pentru a vă "conecta" la bucuria copiilor, vă invit să urmăriţi următorul videoclip:
Etichete:
2010-2011,
Activitati extracurriculare,
Concursuri,
Diplome
FESTIVAL - CONCURS JUDETEAN PENTRU PRESCOLARI - Ludus, mai 2011
marți, 12 aprilie 2011
Festivalul - concurs judeţean pentru preşcolari,
" CE-I STRĂBUN, NU VREM SA PIARĂ! "
a ajuns la ediţia a VI-a !!!
Festivitatea de premiere - ediţia a V-a, mai 2010 |
Iniţiativa culturală aparţine Grădiniţei cu p.p. nr. 2 Luduş, avănd ca organizator - coordonator pe inst. Carmen Petac şi se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş ( coordonatoare, doamnele insp. de specialitate - prof. Natalia Filimon şi inst. Iulia Kovacs ) şi Casa de Cultură " Pompeiu Hărăşteanu " din Luduş ( director, domnul Dorin Grama ).
Etichete:
2010-2011,
Festivaluri
PRESCOLARII MEI sI MUZEUL ETNOGRAFIC "GRADINA POVESTILOR" din LUDUS
duminică, 3 aprilie 2011
Dacă nu cu mult timp în urmă, în cadrul proiectului tematic " Pe urmele lui Creangă " - cel mai frumos mărţişor dăruit vreodată românilor, am pătruns în lumea minunată a poveştilor marelui povestitor Ion creangă, am făcut cunoştinţă cu viaţa şi opera sa, vineri - 1 aprilie 2011 - am poposit în " GRĂDINA POVEŞTILOR ", un mini-muzeu etnografic înfiinţat la Grupul Şcolar Industrial Luduş.
Aici am fost întâmpinaţi cu căldură de elevi ai acestui liceu, care - îmbrăcaţi în costume populare româneşti - ne-au fost gazde minunate şi ghizi foarte bine pregătiţi.
Am avut ocazia să admirăm o colecţie de lucruri vechi, tradiţionale: costume populare, icoane pictate pe sticlă, oale de lut, vase pictate manual, e evanghelie copertată în argint ( din 1918 ) şi un ceaslov vechi din1868. De asemenea, în cadrul muzeului sunt organizate expoziţii cu ţesături tradiţionale, unelte din războiul de ţesut, o expoziţie a mâncărurilor tradiţionale, precum şi un colţişor din casa memorială a lui Ion Creangă.
Dacă până acum, copiii au văzut aceste lucruri doar în fotografii sau numai au auzit de ele, acum au avut ocazia să descopere " pe viu " multe dintre obiceiurile, tradiţiile acelor vremuri.
Copiii au fost încântaţi de vizita făcută, şi cu siguranţă au avut ce povesti părinţilor, prietenilor!
Felicitări celor care s-au implicat în realizarea acestui muzeu ( amănunte aici ).
Şi acum, haideţi cu noi la muzeu:
Etichete:
2010-2011,
Galerie foto,
Muzee
ANIVERSARE
vineri, 1 aprilie 2011
...A trecut un an de la publicarea primului articol pe blogul PRESCOLARII MEI :
...Un an ?!?...Când a trecut ?!?..." fugit irreparabile tempus" ...a spus poetul latin Virgiliu...Şi nu e aşa?!? Din păcate, trecerea timpului este ireversibilă. Împotriva acestui proces nu avem ce face, e clar! Dar ce anume facem fiecare trecând-une odată cu timpul, rămâne...
Bun!...Să revenim la " aniversat " : "...am deschis acest blog de dragul preşcolarilor " sau şi mai concret: "...blogul este dedicat copiilor de varsta prescolara, dar si celor mai mari (cadre didactice, parinti, bunici, etc.), pentru ca - nu-i asa - pana la urma nu trebuie sa uitam cu totii sa fim copii…vorba aceea… "Vei fi cu atat mai fericit/a cu cat va trai mai mult in tine copilul ce ai fost".
Cantitativ vorbind, am înregistrat 108 articole şi 308 comentarii. E mult, e puţin ? Eu zic...rezonabil, din moment ce nu mi-am propus să fac din blog un ziar online de ştiri şi nici un jurnal personal.
Calitativ, ştiu! Sunt încă multe de pus la punct: de la conţinutul şi mesajul articolelor până la temă, "accesorii", liste, pagini, aspect general...totul poate - şi îmi doresc asta - să fie îmbunătăţit.
Statistic...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
ARTICOLE POPULARE
-
De-a lungul anilor, cu ocazia organizarii unor activitati cu prescolarii, m-am confruntat cu o problema mai deosebita: conceperea, redactar...
-
MERGEŢI CU BINE, DRAGII NOŞTRI ! A venit momentul să ne spunem „ La revedere! ” . Ne-aţi fost alături 4 ani...4 ani frumoşi pot spune acu...
-
Deoarece am avut cateva semnale ca dezvoltarea gandirii la prescolari prezinta un interes mai deosebit, m-am hotarat sa mai revin pe aceast...
-
În cadrul Planificării anuale a activităţilor grupei mici A ( a "Iepuraşilor Veseli" ) de la Grădiniţa cu program prelungit nr....