SARBATORI FERICITE!

sâmbătă, 24 decembrie 2011

În dimineaţa lui Moş Ajun, PREŞCOLARII MEI au pornit a colinda, pe la case a ura! Un colind, o urare şi un gând bun pentru toţi prietenii noştri:
Bună dimineaţa la moş-ajun! Să fie într-un ceas bun!

În mod special ne dorim ca urările noastre să umple sufletul de bucurie tuturor celor care sunt mereu alături de noi:
sau mai rar, dar îi urmărim noi cu drag:

Dacă am uitat pe cineva, ne cerem scuze şi aşteptăm doar un semn ca să vă colindăm! (^_^)

SURPRIZA ZANEI IARNA

"...Şi pentru asta meritam o răsplată pe măsură! Răsplata nu a întârziat să sosească, şi pentru asta îi mulţumim Zânei Iarnă! Despre ce minuni a făcut Zâna Iarnă..."
Eheeii, ce minuni credeţi că a făcut pentru a răsplăti strădania Iepuraşilor veseli din grupa mică A, a Grădiniţei cu program prelungit nr. 1 Luduş?!?
A doua zi după frumosul moment artistic închinat Naşterii Domnului ( Serbarea de Crăciun ), Zâna Iarnă ne-a bătut la fereastră:

Eu sunt Iarna, friguroasă
şi ştiu cât sunt de frumoasă!
Cu drag aici am venit
şi spun: bine v-am găsit!
Copii, scoateţi săniuţa!
Pe gheţuş haideţi fuguţa.
Stele albe, sclipitoare,
Vă aduc la sărbătoare.
Sala să v-o-mpodobească,
Dorinţa să vă-mplinească,
Să v-aducă Moş Crăciun
Tot ce are el mai bun!
 A sosit prima zăpadă şi la noi!!!


SARBATORILE DE IARNA - ASTEPTATE SI DE IEPURASII VESELI

joi, 22 decembrie 2011

Deşi suntem micuţi, deh...grupa mică, aşteptăm şi noi Sfintele Sărbători de iarnă. Pe la începutul lunii decembrie, în ajun de Sfântul Nicolae, ne pregăteam cizmuliţele pe care Moş Nicolae urma să le umple cu daruri:


SERBAREA DE CRACIUN - DEBUTUL IEPURASILOR VESELI

Cu  mari emoţii, cu tremur în glasuri, la început mai timizi, cu lacrimi în ochi...Iepuraşii veseli au debutat, Serbarea de Crăciun fiind spectacolul în care ei au deţinut rolurile principale: fulgişori şi omuleţi de zăpadă.
Au cântat, au dansat, au spus poezii dedicate iernii, lui Moş Crăciun, au colindat, au urat, au sorcovit şi, aşa cum s-au priceput ei mai bine, au reuşit să smulgă ropote de aplauze din partea onorat - asistenţei formate din fraţi, surori, părinţi, bunici şi alţi prieteni care ne-au trecut pragul la ceas de sărbătoare.
La final, Moş Crăciun cel vesnic tânăr şi neobosit, şi-a îndeplinit cu mare bucurie sarcina: a răsplătit pe fiecare iepuraş vesel cu binemeritatele cadouri.

MODELE pentru INVITATIE PROGRAM & DIPLOMA FESTIVAL PRESCOLARI

sâmbătă, 17 decembrie 2011

M-am grăbit puţin şi am postat articolul referitor la Festivalul de colinde al preşcolarilor luduşeni ( clic aici pentru detalii! ) fără să vă spun că participanţii, partenerii, colaboratorii au primit câte o invitaţie - program, iar copiii colindători au fost răsplătiţi ( şi ! ) cu diplome!
Iată modelele realizate cu această ocazie:

PENTRU PRESCOLARII LUDUSENI, MOS CRACIUN A SOSIT!


FESTIVALUL DE COLINDE al PREŞCOLARILOR LUDUŞENI, aflat la a VII-a ediţie, s-a desfăşurat vineri, 16 decembrie 2011 cu începere de la ora zece, în sala CENTRULUI de RESURSE pentru EDUCAŢIE  din Luduş.
Continuând tradiţia de şapte ani a acestui festival (despre ediţiile precedente, aici ! ) şi de această dată grupuri de colindători preşcolari de la grădiniţele din oraşul nostru, însoţiţi de doamnele educatoare, au vestit părinţilor, bunicilor, educatoarelor şi tuturor celor prezenţi la manifestare, NAŞTEREA DOMNULUI ISUS HRISTOS, cocheta sală C.R.E.D. răsunând timp de mai bine de două ore de glasurile cristaline ale copiilor.
Condiţiile austere ale vremurilor noastre pun sub semnul întrebării, a incertitudinii, desfăşurarea unor astfel de manifestări, însă atunci când vrei cu adevărat să te implici, să faci ceva pentru copii, să transmiţi un mesaj pozitiv, de bunătate, atunci când doreşti din tot sufletul ca oamenii să păstreze gandurile bune şi frumuseţea interioară ce străluceşte în fiecare dintre noi ( am încă această speranţă! ), atunci când zâmbetul şi frumuseţea chipurilor copiilor sunt mai presus de orice, atunci când ai în jurul tău o mână de oameni cu suflet mare care au înţeles ce înseamnă echipa, atunci când această echipă este susţinută în principal de primii beneficiari ai muncii ei - părinţii preşcolarilor noştri ( aceşti oameni minunaţi!!! ), atunci...ideile şi gândurile purtătoare de bune intenţii pot deveni realitate, pot fi traduse în fapte care să contrazică aceste vremuri.

SURPRIZE PENTRU ZANA TOAMNA

joi, 1 decembrie 2011

În data de 29.12.2011 s-a desfăşurat la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Luduş, Cercul pedagogic al educatoarelor din zona Luduş. Tema de refleţie propusă pentru această întâlnire de lucru a fost "Dezvoltarea abilităţilor socio - emoţionale prin activităţile din grădiniţă". Dar, despre Cercul pedagogic mi-am propus să scriu un articol în zilele următoare.
Pentru astăzi, vă prezint doar o mică parte din cadrul acestei activităţi: "Surprize pentru Zâna Toamnă", surprize pregătite de iepuraşii veseli din grupa mică A de la grădiniţa noastră. Iepuraşii veseli au fost ajutaţi în strădania lor de educatoarele Maria Andreşan şi Carmen Petac. 
În clipul realizat, veţi putea vedea câteva momente surprinse pe parcursul desfăşurării acestei activităţi. Copiii au fost constructori, cofetari şi croitori, realizând fiecare în atelierele lor diferite surprize pentru a-i alunga Zânei Toamnă tristeţea care a cuprins-o acum, la despărţire.


COSUL DULCE AL TOAMNEI (3)

vineri, 25 noiembrie 2011

După ce am servit...salata de fructe, coşul Zânei Toamnă s-a golit...Ne-am hotărât să-l umplem din nou, aşa cum ne-am priceput noi mai bine, folosind de această dată câteva "trucuri" şi "unelte" aflate la îndemâna noastră:

Fructe decupate din hârtie, lipici şi multă...ardoare:


COSUL DULCE AL TOAMNEI (2)

miercuri, 23 noiembrie 2011

Continuăm activităţile din cadrul Proiectului tematic "Bun venit, Zână Toamnă!". Una din subteme fiind "Coşul dulce al toamnei", am avut ocazia să învăţăm cum se face o salată de fructe de toamnă, am redescoperit însuşirile, calităţile acestor fructe, iar la sfârşit am servit  împreună, cu mare, maaare plăcere, gustoasa "Salată de fructe".





COSUL DULCE AL TOAMNEI (1)

duminică, 20 noiembrie 2011

MĂRUL
      de Elena Bejenaru

Mărul este rotunjor,
Roşu, verde, gălbior.
Parcă-i minge, dar nu sare
Şi codiţă mică are.
Parfumat, dar şi gustos,
El mă face sănătos.

Aşa cum vă spuneam, în perioada 31 octombrie - 25 noiembrie, ne aflăm cu iepuraşii veseli în compania Zânei Toamnă. Dacă în Bun venit, Zână Toamnă! (1) vă prezentam câteva din poeziile învăţate, iar în Bun venit, Zână Toamnă! (2) câteva din cântecele învăţate în această perioadă, astăzi a sosit momentul să vă prezint şi câteva imagini surprinse în timpul desfăşurării activităţilor.

Pentru început, CENTRUL TEMATIC

LISTA SITE-URI EDUCATIONALE - 2

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

În iunie 2010 am publicat o lista cu site-uri educaţionale pentru preşcolari ( vezi aici ), listă care la acea dată cuprindea doar site-uri în limba engleză. Între timp am mai...descoperit o serie de site-uri / bloguri care pot constitui o sursă de inspiraţie atât pentru copii şi părinţi, cât şi pentru ( sau mai ales ) cadre didactice. Spun inspiraţie atât pentru conceperea, realizarea unor activităţi educative, cât şi pentru documentări suplimentare sau petrecere a timpului liber. Printre site-urile / blogurile foarte cunoscute în lumea copiilor, a cadrelor didactice, am în vedere şi câteva mai puţin cunoscute, dar de un real folos.
Aşa cum spuneam şi în postarea din iunie 2010, vă propun din nou să vă spuneţi părerea şi să completăm / filtrăm această listă!

COMUNICAT DE PRESA - MECTS - LISTA SCURTA!

Într-un comunicat dat de către Biroului de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, din 18.11.2011, se anunţă o consultare publică în rândurile cadrelor didactice, organizată online!
"18.11.2011 

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează, în perioada 18 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012, o consultare publică în rândul cadrelor didactice, ce are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor..."
Comunicatul complet, aici.
Aşteptăm lista!

Update: Chestionarul este disponibil aici ( link preluat din articolul Olimpiei Man, ).

BUN VENIT, ZANA TOAMNA! (2)

marți, 15 noiembrie 2011

Dacă în articolul precedent v-am prezentat câteva poezii tematice ( vezi aici ), astăzi vă propun câteva din cântecele tematice pentru activităţile desfăşurate în cadrul Proiectului tematic "Bun venit, Zână Toamnă!":

TOAMNĂ, TOAMNĂ HARNICĂ

Toamna, toamna harnică,
Toamna aurie,
Ne-a adus iară în dar
Multă bucurie.

Fructe bune şi de soi
Ea la toţi ne-mparte,
Carele abia mai pot
Sacii grei să-i poarte.


BUN VENIT, ZANA TOAMNA! (1)

duminică, 13 noiembrie 2011

În cadrul Planificării anuale a activităţilor grupei mici A ( a "Iepuraşilor Veseli" ) de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Luduş, Proiectul tematic "Bun venit, Zână Toamnă!" se desfăşoară pe durata a patru săptămâni ( 31 octombrie - 25 noiembrie 2011 ). Astfel, proiectul este structurat în patru subteme:
  1. A venit pe dealuri toamna;
  2. Coşul dulce al toamnei;
  3. Sănătate curată - legumele toamnei;
  4. Mirosul îmbietor al toamnei.
Mânaţi de tema anuală şi complexa întrebare Când, cum şi de ce se întâmplă?,  în această perioada am învăţat, sau urmează să învăţăm poezii şi cântece tematice care ne vor ajuta în învăţarea, înţelegerea şi aprofundarea noţiunilor despre anotimpul toamna.

A VENIT TOAMNA

Toamnă dragă, toamnă bună
Toată lumea rod adună.
Prune dulci, moi şi zemoase
Mere, pere mai gustoase.
Le culegi , le duci acasă

La copii le pui pe masă.


CASUTA POVESTILOR



Dragii mei, începând de astăzi, pe blogul PRESCOLARII MEI, am creat o nouă pagină - dedicată în exclusivitate poeziilor şi poveştilor. Această pagină este...sustinută prin bunăvoinţa şi efortul Adelei Onete.
Pagina "CASUTA POVESTILOR / Adela Onete" o găsiţi aici !

PRIMA ZI DE GRADINITA

luni, 7 noiembrie 2011

Prima zi de grădiniţă...Acest eveniment major din viaţa fiecărui copil, a fiecărui părinte, a fost trăit cu intensitate şi de către bobocii grădiniţei noastre. Emoţiile, temerile, necunoscutele, scâncentele şi marile întrebări despre cum va fi prima zi de grădiniţă s-au estompat de acum, lăsând loc sentimentelor de bucurie, de siguranţă, de certitudine: suntem cu toţii bine, ne-am acomodat unii cu alţii, ne-am împrietenit şi parcă ne cunoaştem "de când lumea"! Chiar astăzi, în prima zi dintr-o nouă săptămână pe care o vom petrece împreună, mă uitam cu drag la prichindeii din grupa mică A, admirându-i: "Doamne, ce mult s-au schimbat! Cât au crescut! Ce repede s-au acomodat!". Şi zic: "Da! Îşi merită pe deplin numele de iepuraşii veseli !".
Ajunsă acasă, m-am gândit că ar fi bine să le fac o surpriză, lor şi părinţilor lor, postând câteva imagini surprinse în...prima zi de grădiniţă!
Ia priviţi ce drăgălaşi:
Sosirea la "grădi":


UN ALT INCEPUT!

duminică, 6 noiembrie 2011

...pentru cei care mă cunosc din "real-life" nu cred că a constituit o...dilemă faptul că aici nu am mai postat nimic de atâta vreme! M-au simţit alături de ei tot timpul şi cunosc motivele pentru care am amânat prezenţa pe blog. 
...pentru prietenii virtuali, lipsa mea din "vitual-life" probabil a constituit un semn de întrebare. Unii mi-au simţit prezenţa prin trecerile (fugare uneori) pe blogurile/site-urle lor.
Pentru toţi acei ce mă cunosc - într-un fel sau altul - iată: sunt aici
E duminică, o zi minunată de - încă - toamnă, şi ce mi-am zis...hai să continui ceea ce am început alături de noii mei prieteni, " IEPURAŞII VESELI " ! Nu am nici un motiv să mai amân momentul reântâlnirii "online", aşa că...
La sfârşitul anului şcolar 2010 - 2011 vă spuneam că "UN SFÂRŞIT E UN...ÎNCEPUT!", că orice despărţire este un moment cu o mare încărcătură emoţională, mai ales dacă de cei de care eşti nevoit să te desparţi ( viaţa merge înainte, copiii cresc, preşcolarii devin şcolari... ) te leagă patru ani de satisfacţii, împliniri, de reuşite, de emoţii, sentimente alese, mai ales dacă te-ai ataşat de ei ca şi de copiii tăi: preşcolarii mei din grupa "IEPURAŞILOR ISTEŢI"!!! Profit de ocazie să le urez încă o dată mult succes în viaţa de şcolari! Să  creşteţi mari, să fiţi voi înşivă, să păşiţi cu încredere - mereu înainte - pe drumul cunoaşterii!!!

APEL: AZI SUNT PASARE. MAINE VOI FI ZBOR

luni, 19 septembrie 2011

Update - 06.11.2011:
http://noaptebunacopii.wordpress.com/2011/11/06/din-cauza-voastra-am-facut-o-din-nou/

Nu are nevoie de un cal...Nici nu oferă în schimb un regat...Nu! Are nevoie de mâncare. Nu pentru EA ci pentru 45 de copii. Copii loviţi de soartă. Pentru a-i ajuta mult, are nevoie de puţin ajutor din partea noastră, a tuturor! Oferă în schimb poezie. Ce poate fi mai sensibil, mai frumos???
Haideţi să încercăm fiecare să dăm o mână de ajutor! Bob cu bob, miez cu miez şi micuţii se vor bucura!
Nu stau să-mi caut cuvinte, nu insist asupra formei, a conţinutului, dar fac acest APEL către toţi cei ce au putinţă să ajute!

Clic pe imagine pentru a afla despre ce  este vorba!

UN ZAMBET, O FLOARE...

luni, 12 septembrie 2011

...şi-o urare pentru fiecare:
Acum la început de an şcolar 2011 - 2012, un gând bun tuturor preşcolarilor, şcolarilor, cadrelor didactice, părinţilor. Mult succes, putere de muncă, speranţă şi împliniri!

O floare...


 Şi un zâmbet...
(In foto: Karina - Grupa mică, a "Iepuraşilor Veseli" de la Grăd. cu p.p. nr. 1 Luduş )

DOAR PE JUMATATE

marți, 30 august 2011

Într-o zi nu-mi găsesc cuvintele, în alta - nu îmi pot aduna gândurile, alteori n-am "tragere de inimă" sau pur şi simplu sunt atât de ocupată ( deşi ÎNCĂ e vacanţă...) fie cu gătitul, fie cu dereticatul, fie cu "preşcolarii mei de acasă" . Ori, printr-un noroc, s-a nimerit că am prins şi câteva zile de litoral...şi atunci...chiar am "uitat" de blog. Şi câte şi mai câte au fost... Chiar nu îmi dau seama când a trecut vara!!!
De fapt, ce doream eu să spun cu "DOAR PE JUMĂTATE"...veţi vedea!
Mai pe la mijlocul verii, taman pe 15 iulie, am fost plăcut surprinsă, bucuroasă şi - de ce să nu recunosc - chiar emoţionată de premiul primit de la Rux :


Nu zic, i-am mulţumit imediat, dar frumos era să "intru în joc" aşa cum promisesem.
Ei bine, abia astăzi m-am reântors în timp şi - înainte de a păşi în noul an şcolar vreau să atribui şi eu, cu voia d-voastră, titlul de Blog dulce şi irezistibil, următorilor opt bloggeri:

3. Un îngeraş de fată - Loredana

Asta a fost prima parte...În partea a doua, ar trebui să spun şapte lucruri despre mine...Şi pentru că mi-e foarte greu să fac acest lucru, îmi permit să lansez rugămintea către şapte din prietenii "Preşcolarilor mei" - dacă vor dori să spună fiecare câte un lucru despre...blogul meu. Bineînţeles că premiul le este deopotrivă adresat!!!
Acum cred că e limpede de ce am spus la început..."DOAR PE JUMĂTATE"...Sper că Rux nu se va supăra pentru "adaptarea" sarcinilor şi nu îmi va retrage premiul! ;)

7. 13angi - Angi

Gânduri bune tuturor!

MAMICI SI COPII FARA VACANTA...CAND E VORBA DE IDEI !

miercuri, 24 august 2011

După o pauză destul de mare în care nu am mai postat nimic, astăzi vă recomand un blog.
Un blog cu Idei pentru mamici si copii! De ce astăzi?
Pentru că Laura Frunza aniversează 3 ani de blog şi 500 de postări printr-un concurs pentru mămici şi copii ( şi nu numai ! ), sponsorizat de Iasicomanda ( adică...ia şi comandă, un ajutor pentru mămici, un cadou pentru cei mici! ).
Perioada de desfăşurare a concursului este 23 august - 4 septembrie 2011, iar premiile sunt:

PS: La mulţi ani şi la multe postări, Laura!

DIN NOU DESPRE..." CE-I STRABUN, NU VREM SA PIARA! "

duminică, 10 iulie 2011

Iată că acum - în plină vacanţă de vară, am găsit timpul necesar să revin asupra unor activităţi desfăşurate cu preşcolarii mei în ultima parte a anului şcolar 2010 - 2011.
Vă spuneam că - de voie, de nevoie a trebuit să amân articolul cu amănunte din desfăşurarea celei de a VI-a ediţii a  Festivalului " Ce-i străbun, nu vrem să piara! ".
Pentru astăzi, o galerie foto cu imagini de la acest festival, desfăşurat la Luduş în data de 18 mai 2011.
Detaliile "tehnice" despre acest eveniment puteţi vedea aici.


ŞCENA CASEI DE CULTURĂ "POMPEIU HĂRĂŞTEANU" DIN LUDUŞ ESTE PREGĂTITĂ:




TROFEUL MULT RÂVNIT, LA LOC DE CINSTE:




Punctul de vedere GOOGLE

duminică, 3 iulie 2011

După un an şi trei luni de existenţă virtuală,  Google PageRank spune despre PRESCOLARII MEI:


Free Page Rank Tool
 

"Vinovaţi" pentru acest salt sunteţi

VOI - PRESCOLARII MEI,

dar şi

VOI - PRIETENII

acestui blog!!!

VĂ MULŢUMESC!!!

UN SFARSIT E UN...INCEPUT!

sâmbătă, 18 iunie 2011

MERGEŢI CU BINE, DRAGII NOŞTRI !


A venit momentul să ne spunem „ La revedere! ”.

Ne-aţi fost alături 4 ani...4 ani frumoşi pot spune acum! Nu ne-a fost uşor dar, aşa cum vă spuneam mereu: “Nimic din ce este bun şi valoros în viaţă nu se obţine cu uşurinţă!”.


Ca orice despărţire, este un moment cu o mare încărcătură emoţională dar, în viaţa fiecărui părinte vine o vreme când, deşi îi este foarte greu şi este neliniştit în legătură cu ce va urma, trebuie să-şi lase copiii „ să îşi ia zborul ”. Asta aţi fost voi pentru noi timp de 4 ani - copiii noştri - şi asta veţi rămâne de acum încolo.

Acum a venit vremea să mergeţi mai departe. Timp de 4 ani de zile v-am pregătit pentru acest moment şi să fiţi ferm convinşi că sunteţi pregătiţi pentru a face faţă cerinţelor ciclului şcolar. Trebuie doar să fiţi voi înşivă, să adăugaţi bun simţ şi dorinţă de a cunoaşte şi să combinaţi totul cu ambiţia de a fi mereu printre cei dintâi. E o combinaţie pe care unii dintre voi au descoperit-o deja şi rezultatele le-au fost recompensate.

MODELE DE DIPLOME PENTRU PRESCOLARI - 3

miercuri, 8 iunie 2011

Pentru doamnele educatoare interesate de diplome de "absolvire" grădiniţă - băieţei şi fetiţe, mă puteţi contacta cu ajutorul formularului de la pagina CONTACT !
Este vorba de diplomele de aici!!!

Diplomele se pot personaliza pentru fiecare în parte, înainte de imprimare sau după. Vă trimit cu plăcere fişierele...până nu e prea târziu. Serbările de sfârşit de an şcolar au început...

Trebuie să precizez - din nou - că aceste diplome nu sunt create de mine. Am găsit acest model cu câţiva ani în urmă, undeva în "lumea virtuală"...Mulţumesc şi pe această cale autorului...

ARTA POPULARA - MATERIAL DIDACTIC AUXILIAR

duminică, 5 iunie 2011

Cum vă spuneam în articolul APROPO' DE..."CE-I STRABUN, NU VREM SA PIARA!", pentru Secţiunea a II-a a Festivalului-concurs judeţean intercultural desfăşurat la Luduş în 18 mai 2011 ( ediţia a VI-a ), rezultatul muncii copiiilor ( 135 lucrări ) si a doamnelor educatoare îndrumătoare ( în număr de 69 ) a constituit baza realizării unui material didactic auxiliar, în format electronic ( ISBN 978-973-0-10848-4), a cărui prezentare o puteţi vedea mai jos:


LA MULTI ANI, PRESCOLARII MEI !!!

miercuri, 1 iunie 2011

1 IUNIE !

Ce poate fi mai frumos decât zâmbetul unui copil?!?
Ce poate să-ţi bucure sufletul mai tare decât prezenţa, farmecul, năzdrăvăniile, şotiile, realizările....copiiilor ?!?
Ce poate să-ţi " înmoaie " inima şi să zâmbeşti, mai mult decât un copil care - deşi a făcut o poznă, cu privirea inocentă şi candoarea lui nu ezită să-ţi transmită că te iubeşte...

Să fim copii...pentru încă o zi! Să ne bucurăm împreună cu EI, COPIII, astăzi, de ZIUA LOR!!!

LA MULTI ANI, DRAGII MEI!
Ziua voastră e în fiecare zi, dar ASTĂZI...este ziua în care toţi îşi amintesc de zilele în care au fost şi ei copii!
Profitaţi din plin de această minunată zi şi nu ezitaţi să-i "trageţi de mânecă" pe cei care uită acest lucru: "Hei, suntem şi noi pe aici! Vrem să ne trataţi cu atenţia cuvenită!!!"

             
                             SĂ FIM COPII
Trece fugind în zbor
Zi după zi
Şi parcă mai ieri
Am fost copii...

Astăzi, când ii privim,
Vrăjiţi de jocul lor
Vremea se-opreşte-n loc
Şi ni se face dor...

Să fim copii,
Pentru înc-o zi
Pe cai de lemn iar să ne rotim...

Să fim copii,
Pentru înc-o zi
În lumea lor
Fericiţi vom fi............
Mihaela Runceanu - Sa fim copii pentru inca o zi

"Vei fi cu atât mai fericit/ă cu cât va trăi mai mult în tine copilul ce ai fost"!!!

APROPO' DE..."CE-I STRABUN, NU VREM SA PIARA!"

luni, 30 mai 2011

Sunt nevoită să mai amân putin articolul cu detalii despre cum s-a desfăşurat, despre participanţi, despre reacţiile la  Festivalul - concurs judeţean pentru prescolari,  deoarece lucrez din greu la clasificarea, fotografierea, sortarea lucrărilor de artă populară şi artă decorativă primite pentru secţiunea a II- a Festivalului. E vorba de peste 130 de lucrari realizate de preşcolari. Acestea au fost expuse într-o expoziţie în foaierul Casei de Cultură "Pompeiu Hărăşteanu" din Luduş.
Acum, pentru a le face cunoscute şi altor cadre didactice, aceste lucrări vor face parte dintr-un album foto în format electronic, un material didactic auxiliar. Suportul pe care voi publica acest album este CD-ul.
Lucrarea "CE-I STRĂBUN, NU VREM SĂ PIARĂ !" ( coordonatori - inspector şcolar de specialitate, prof. Natalia Filimon şi institutor Carmen Petac ) a fost înregistrată la Centrul Naţional ISBN, având codul ISBN 978-973-0-10848-4.

Până la...lansarea CD-ului ( pe 1 iunie 2011 ), iată un..."promo":

COPERTA CD-ului




 ŞI UN SLIDE DIN ACEASTĂ PREZENTARE:


Sper ca acest album să-şi dovedească pe deplin calitatea de material didactic auxiliar. Ei, ce spuneţi ?!?


MODELE DE DIPLOME - 2

vineri, 27 mai 2011

Se apropie sfârşitul anului şcolar 2010-2011 şi multe cadre didactice doresc să-şi recompenseze elevii şi cu diplome.
Iată câteva modele simple de diplome concepute de mine, cu ocazia desfăşurării recentului FESTIVAL - CONCURS JUDETEAN PENTRU PRESCOLARI - Ludus, mai 2011 .
Diplomele au fost realizate în aplicaţia Microsoft Office PowerPoint 2007 şi, deşi sunt destinate pentru premierea în cadrul unui concurs pentru preşcolari, diplomele au o notă mai sobră, mai...elegantă, zic eu.
Pentru cine doreşte aceste modele în formatul personalizabil: lăsaţi un mesaj cu ajutorul formularului de contact de la pagina "CONTACT" !
Dacă doriţi să vedeţi şi alte modele de diplome, citiţi aici şi aici !



INVITATIA - PROGRAM LA FESTIVALUL - CONCURS JUDETEAN "CE-I STRABUN, NU VREM SA PIARA!"

marți, 17 mai 2011




Amanunte:



DOAR O VORBA VA MAI SPUN !...astazi

Mai sunt putine ore până la deschiderea celei de a VI-a ediţii a festivalului - concurs judeţean intercultural pentru preşcolari, " CE-I STRĂBUN, NU VREM SĂ PIARĂ ! "...Pregătirile sunt în toi, emoţiile se acumulează odată cu definitivarea ultimelor detalii.
Participanţii la secţiunea dansuri ( 122 de copii preşcolari ) repetă de zor pentru a se prezenta cum se cuvine la acest festival. Trofeul, premiile, satisfacţia de a fi artişti pe şcenă şi nu în ultimul rând - ocazia de a purta costumele populare tradiţionale, îi motivează incă o dată şi am convingerea că preşcolarii prezenţi în fetival vor demonstra că...ce-i străbun, nu vor să piară!
Participanţii la secţiunea artă populară ( 137 de preşcolari ) au trimis lucrările - cu ajutorul doamnelor educatoare şi aşteaptă cu nerăbdare jurizarea.
Cu toţii - preşcolari, educatoare, părinţi, organizatori, colaboratori, parteneri, coordonatori, sponsori, spectatori, se vor bucura împreună de realizările copiiilor, festivalul fiind un prilej de satisfacţie pentru micii artişti şi - de ce nu - o insulă de farmec neântinat pentru toţi participanţii.
...Doar o vorbă vă mai spun: " Ne vedem la festival !!! "


O POVESTE TRISTA

miercuri, 4 mai 2011

O poveste tristă, o poveste despre supravieţuire, o poveste cu lacrimi, cu speranţă.
Este povestea unei fetiţe de 12 ani, Carmen Amalia Donose, diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică.
Este povestea unor părinţi care luptă din toate puterile pentru a-i reda fetiţei lor dreptul la viaţă!
Printr-un gest de solidaritate, de umanitate, avem posibilitatea să schimbăm firul acestei poveşti, să o transformăm intr-o poveste fericită, o poveste a bucuriei, a izbânzii!!!

Am aflat de această poveste călătorind..." În oraşul de cuvinte ", oraşul lui Cati Lupaşcu.

Sunt sigură că doriţi să aflaţi mai multe despre Amalia. Iată povestea ei: Miercurea solidarităţii. Amalia.

PRESCOLARII STIU SA CIRCULE CORECT - etapa judeteana - video

duminică, 1 mai 2011

Aşa cum am promis în articolul precedent, iată videoclipul realizat la ediţia judeţeana din acest an a concursului de educaţie rutieră " PREŞCOLARII ŞTIU SĂ CIRCULE CORECT!":



Ecouri în presa online:

PRESCOLARII STIU SA CIRCULE CORECT - etapa judeteana

Concursuri, concursuri, concursuri!!!
Miercuri, 27 aprilie 2011, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului de educaţie rutieră
" PREŞCOLARII ŞTIU SĂ CIRCULE CORECT ! "
După cum ştiţi, am avut şi noi reprezentanţi ( clik aici pentru "remember" ).
Iată aspecte de la acest concurs:

Grădiniţa Voinicel din Reghin - locul de desfăşurare


Primim numerele de intrare în concurs:


În sala de concurs:


CEL MAI BUN POVESTITOR - etapa pe zona

Eheei, am ramas datoare cu veşti de la unul din concursurile la care am participat în această primăvară. Este vorba de etapa zonală a concursului pentru preşcolari - "Cel mai bun povestitor". După ce la etapa pe oraş, desfăşurată la sfârşitul lunii februarie, Dragoş a obţinut premiul de excelenţă şi misiunea de a ne reprezenta la etapa zonală ( clik aici pentru amănunte ), putem "raporta": misiune îndeplinită!
Astfel, în data de 08 aprilie 2011 a avut loc etapa pe zona Luduş - Iernut - Sărmaş a acestui îndrăgit concurs. Cei 13 participanţi au depănat firul poveştilor, competiţia fiind transformată într-o frumoasă "şezătoare cu poveşti pentru copii".
Copiii au încântat pe cei prezenţi cu poveşti scrise de autori ca Ion Creangă ( Prostia omenească, Capra cu trei iezi, Ursul păcălit de vulpe ) , Alexandru Mitru ( Cocoşelul cu pene de aur ) , Fraţii Grimm ( Scufiţa Roşie ) , Petre Ispirescu ( Ţărăncuţa cea isteaţă ) , H.C. Andersen ( Degeţica, Mica Sirena ), Calin Gruia ( Găinuşa cea moţată ), iar la final au fost răsplătiţi cu premii, diplome.
Mulţumim organizatorilor de la Grădiniţa cu p.p. nr. 1 Luduş !!!
Preşcolarii care vor participa la faza judeţeană a concursului provin de la Gradiniţa cu p.p. nr. 2 Luduş:
Dragoş Banea - Grupa pregătitoare, Inst. Carmen Petac şi educ. Maria Katona Bândilă;
Rareş Răchită - Grupa mare, Prof. Kinga Botezan şi educ. Livia Fărcaş;
Lorena Bucur - Grupa mare, Educ. Iulia Bica şi educ. Dana Gherasim.

Felicitări şi succes mai departe!!!

Filmul evenimentului:

HRISTOS A INVIAT !

duminică, 24 aprilie 2011


                                                                                                              Ioan Alexandru

SANATOSI SI VOINICI - Etapa pe zona, Iernut, aprilie 2011

duminică, 17 aprilie 2011

Etapa pe zonă a Concursului pentru educaţie sanitară - " Sănătoşi şi voinici ", s-a desfăşurat în data de 07.04.2011, la Gradiniţa cu program prelungit Iernut. După cum vă spuneam în articolul IEPURASII ISTETI PREMIANTI la CONCURSUL SANATOSI SI VOINICI,  şi grupa noastră, a "IEPURAŞILOR ISTEŢI", a avut reprezentanţi: Ionuţ Hrin şi Tudor Marian. La această etapă a concursului au participat 16 copii preşcolari ( nivel II ), de la gradiniţe din Luduş, Iernut şi Hădăreni, iepuraşii noştri obţinând premiul al II-lea.
Felicitări Ionuţ, felicitări Tudor!
Felicitări tuturor participanţilor, succes preşcolarilor care vor participa la etapa judeţeană a acestui concurs!!!
Pentru a vă "conecta" la bucuria copiilor, vă invit să urmăriţi următorul videoclip:




FESTIVAL - CONCURS JUDETEAN PENTRU PRESCOLARI - Ludus, mai 2011

marți, 12 aprilie 2011

Festivalul - concurs judeţean pentru preşcolari,
" CE-I STRĂBUN, NU VREM SA PIARĂ! "
a ajuns la ediţia a VI-a !!!

Festivitatea de premiere - ediţia a V-a, mai 2010

Iniţiativa culturală aparţine Grădiniţei cu p.p. nr. 2 Luduş, avănd ca organizator - coordonator pe inst. Carmen Petac şi se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş ( coordonatoare, doamnele insp. de specialitate - prof. Natalia Filimon şi inst. Iulia Kovacs ) şi Casa de Cultură " Pompeiu Hărăşteanu " din Luduş ( director, domnul Dorin Grama ).

PRESCOLARII MEI sI MUZEUL ETNOGRAFIC "GRADINA POVESTILOR" din LUDUS

duminică, 3 aprilie 2011

Dacă nu cu mult timp în urmă, în cadrul proiectului tematic " Pe urmele lui Creangă " - cel mai frumos mărţişor dăruit vreodată românilor, am pătruns în lumea minunată a poveştilor marelui povestitor Ion creangă, am făcut cunoştinţă cu viaţa şi opera sa, vineri - 1 aprilie 2011 - am poposit în " GRĂDINA POVEŞTILOR ", un mini-muzeu etnografic înfiinţat la Grupul Şcolar Industrial Luduş.
Aici am fost întâmpinaţi cu căldură de elevi ai acestui liceu, care - îmbrăcaţi în costume populare româneşti - ne-au fost gazde minunate şi ghizi foarte bine pregătiţi.
Am avut ocazia să admirăm o colecţie de lucruri vechi, tradiţionale: costume populare, icoane pictate pe sticlă, oale de lut, vase pictate manual, e evanghelie copertată în argint ( din 1918 ) şi un ceaslov vechi din1868. De asemenea, în cadrul muzeului sunt organizate expoziţii cu ţesături tradiţionale, unelte din războiul de ţesut, o expoziţie a mâncărurilor tradiţionale, precum şi un colţişor din casa memorială a lui Ion Creangă.
Dacă până acum, copiii au văzut aceste lucruri doar în fotografii sau numai au auzit de ele, acum au avut ocazia să descopere " pe viu " multe dintre obiceiurile, tradiţiile acelor vremuri.
Copiii au fost încântaţi de vizita făcută, şi cu siguranţă au avut ce povesti părinţilor, prietenilor!
Felicitări celor care s-au implicat în realizarea acestui muzeu ( amănunte aici ).
Şi acum, haideţi cu noi la muzeu:


ARTICOLE POPULARE

EDU

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

VARA

Eu sunt Vara călduroasă
şi sunt tare bucuroasă,
Căci cu frăţiorul Soare
Luminez peste ogoare.
Mândre, spicele de grâu
Cresc înalte pân-la brâu
şi când eu sosesc, se ştie,
Aduc numai bucurie.
Veveriţe, iepuraşi,
Ursuleţii drăgălaşi,
Toţi se bucură cu mine,
Căci e cald şi tare bine.

BANNERE

Folclor romanesc

De unde au venit pe aici...

HOROSCOPUL ZILEI DE LA ACVARIA.COM

HOROSCOP DE TOP

www.acvaria.com

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP